Hovedinteressene mine innen forskning er lipidernæring og fettmetabolisme hos fisk, og effekten av nye fôringredienser på fiskehelse og robusthet. Fettkildene i fiskefôr har endret seg betydelig de siste tiårene, og vi trenger å forstå hvordan disse endringene, inkludert lang-kjedede omega-3 fettsyrer, omega-6 fettsyrer, mettet fett og kolesterol, kan påvirke fiskens vekst, helse og filetkvalitet. Videre kan ernæringsbehovene endre seg om fisken er utsatt for stress, sykdom, ulike produksjonsmetoder eller lignende, og fôrsammensetningen må optimaliseres for å ha en robust fisk i møte med utfordrende produksjonsbetingelser. Samspill med andre næringsstoffer, f.eks mellom omega-3 og sink er også noe jeg har fokusert på de siste årene, i tillegg til behov for mikronæringsstoffer (vitaminer og mineraler) under utfordrende betingelser og sykdom.

Jeg har doktorgrad fra Universitetet i Bergen/NIFES (2009), med fokus på genetisk modifiserte planteprodukter i fôr til atlantisk laks og deres fysiologiske effekter. Hun har også en mastergrad i generell akvakultur (2006) fra Universitetet i Bergen. Etter det har jeg jobbet som forsker ved Havforskningsinstituttet (tidligere NIFES) fra 2009 og som seniorforsker fra 2016 og har ledet en rekke prosjekter innen fiskeernæring og helse hos atlantisk laks. Ansatt hos Nofima fra 1. feb 2025.

+47 416 65 767

+47 55 50 12 11

E-post

Bergen

Ernæring og fôrteknologi