14. februar 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/02/hva-vil-bli-den-neste-store-matinnovasjonen/
Hvilke kunnskap må til for å gjøre norske matprodusenter enda bedre, altså mer bærekraftige, innovative og solide?
nyhet
innovasjon, matindustri 4.0, plantebasert, tarmflora
23. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/darlig-fordoyelse-er-roten-til-alt-vondt/
Ordene stammer fra legekunstens far – Hippocrates, og er ifølge Karsten Kristiansen, professor ved Universitetet i København og Institute of Metagenomics i Shenzhen Kina, helt på linje med dagens oppfatning.
nyhet
fiber, tarm, tarmflora
https://nofima.no/prosjekt/vegmeatcrc/
Forbrukerne ønsker sunnere valg, og det er en økende interesse hos industrien for å bruke grønnsaker i bearbeidede kjøttprodukter. Dette er produkter hvor restråstoff, både fra grønnsaks- og kjøttproduksjon, kan benyttes.
prosjekt
mage-tarm modell, pølser, tarmflora, tykktarmskreft
28. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/ekstrudering-av-korn-pavirker-tarmfloraen/
Nofimaforskere har undersøkt hvordan tarmfloraen påvirkes av om fullkornet er ubehandlet eller ekstrudert.
nyhet
bygg, ekstrudering, havre, helse, korn, tarmflora