6. september 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/09/fa-oynene-opp-for-tyttebaer/
Oppfordringen kommer fra forskere og matprodusenter som ønsker både å utvikle nye produkter av tyttebær og å gjøre det enklere også for uvante bærplukkere å finne stedene med mye bær.
nyhet
bærekraftig, helse, innovasjon, produktutvikling, sunn mat, tyttebær
12. april 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/04/nett-verktoy-skal-hjelpe-matprodusenter-a-lage-sunnere-og-tryggere-mat/
Tenk om vi kastet mindre mat, fikk flere matvarer uten allergener, og kunne bruke mindre energi på matproduksjon?
nyhet
allergener, høytrykksprosessering - mat, mattrygghet, mikrobølger, næringsstoffer, prosessering, prosessteknologi, sunn mat
https://nofima.no/prosjekt/edulia/
Det er stort behov for å finne nye måter og metoder å takle de økende utfordringene med overvekt og fedme blant barn og unge. Edulia ønsker å bidra til å fremme et sunnere kosthold fra barndommen basert på forholdet mellom sensorisk oppfatning, glede, matvalg og -adferd.
prosjekt
barn, barns matvaner, ernæring, matpreferanser, matvalg, produktutvikling, sunn mat, unge
1. juni 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/06/soker-forskerspirer-opptatt-av-mat-og-helse/
Nofima leder nytt internasjonalt stipendiatprogram som skal finne nye måter å løse problemene med overvekt. Oppmerksomheten rettes mot å få barn til å velge sunne alternativ.
nyhet
barn, kosthold, matvalg, overvekt, sunn mat
8. juni 2010
https://nofima.no/nyhet/2010/06/sunnere-juice/
Å produsere en sunnere eplejuice med mindre sukker har lenge stått høyt opp på ønskelista til Lerum Fabrikker. Nå er prototypen klar.
nyhet
juice, sunn mat