Sunn og god mat der råvarene utnyttes best mulig har vært målet i det strategiske programmet FoodSMaCK.
22. mars 2021
Matens kvalitet
https://nofima.no/nyhet/2021/03/matens-kvalitet/
nyhet
https://nofima.no/nyhet/2021/03/matens-kvalitet/
Viser 1–10 av 20
22. mars 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/03/matens-kvalitet/
Sunn og god mat der råvarene utnyttes best mulig har vært målet i det strategiske programmet FoodSMaCK.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/smartbio/
Målet til Smartbio er å videreutvikle prosesstyringsverktøy for bedre styring av hydrolyseprosesser, og dermed bidra til at prosjektpartnerne kan utvikle proteinene fra restråstoffet til godt betalte proteinprodukter for humant konsum.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/digital-food-quality/
DigiFoods er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som skal utvikle smarte optiske sensorer for måling og digitalisering av matkvaliteten direkte på produksjonslinja, gjennom verdikjeden. Denne informasjonen kan brukes til optimering av både prosesser og verdikjeder for økt lønnsomhet og reduksjon av matsvinn.
prosjekt
https://nofima.no/blogg/ikke-ta-alt-for-god-fisk/
Er du sikker på at du vet hvilken fisk du spiser? Når du kjøper fisk i butikken, eller når du får fisk servert på restaurant, forventer du å få den fisken som er oppgitt på pakken, eller det du har bestilt. Dessverre kan realiteten være på kollisjonskurs med forventningene.
blogg
https://nofima.no/mening/fisk-med-kveis-kan-oppdages-for-noen-gjor-et-ekkelt-funn/
Å finne mark i fisk er ikke akkurat appetittskjerpende. Men det går an å unngå at den nokså vanlige, parasittiske rundormen kveis havner på tallerkenen.
mening
https://nofima.no/prosjekt/kvass/
Formålet med prosjektet er å utvikle et kommersielt produkt som kan vurdere kvalitet på rund hvitfisk i sanntid i industriell hastighet.
prosjekt
3. september 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/09/smart-sensorteknologi-kan-gi-bedre-polser-og-pommes-frites/
Full temperaturkontroll gir bedre pølser, kontroll på vanninnhold gir bedre pommes frites, og oversikt over laksens fettmengde gir mer treffsikker kundedifferensiering.
nyhet
18. januar 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/01/forskere-lyser-etter-blod-i-fisk/
En avansert lysmåler utviklet av Nofima byr på en liten revolusjon innen foredling av fisk. Hvitfisk kan sorteres etter blodinnhold i muskelen før noen setter kniven i den. Dermed er det duket for mer effektiv utnyttelse av hver fisk, og bedre lønnsomhet for fiskebedriften.
nyhet
2. august 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/08/norsk-teknologi-kan-lose-internasjonalt-fjorfeproblem/
Nofimaforskere har sammen med Nortura utviklet en metode for å identifisere kyllingbryst med muskelsyndromet Wooden Breast, også kalt WB.
nyhet
10. juli 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/07/fremragende-forskertalent-med-verden-i-sikte/
Sileshi Gizachew Wubshet er utpekt som et av Norges fremste unge forskertalent. Nå har Nofima-forskeren fått nesten sju millioner fra Norges forskningsråd til et prosjekt han virkelig brenner for.
nyhet
Viser 1–10 av 20