21. januar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/01/snokrabbe-fortsatt-et-sjomateventyr/
Den var spådd å bli en gullgruve innen norsk fiskeri. Så ble norske fiskere kastet ut fra de beste fiskefeltene – og det ble ganske stille rundt det nye, norske fiskeriet. Hva skjedde med den norske snøkrabben? Og har den fortsatt noen framtid i norske fiskerier?
nyhet
agn, forvaltning, lønnsomhet, prosessering, snøkrabbe
https://nofima.no/blogg/hva-har-krabber-til-felles-med-frukt/
Visste du at krabbe ikke trenger kokende vann for å bli god å spise? Og hva i all verden kan krabbe, frukt og grønnsaker ha til felles?
blogg
krabbe, kvalitet, sjømatkvalitet, snøkrabbe
4. november 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/11/verdens-fremste-pa-tverrfaglig-krabbeforskning/
Nofima har verdens fremste tverrfaglige miljø for forskning på delikatessen som skal være spydspiss for eksport av norsk sjømat: Krabbe.
nyhet
kongekrabbe, krabbe, snøkrabbe
https://nofima.no/prosjekt/snowmap/
Snøkrabbe er en forholdsvis ny art i Norge. I dette prosjektet har målet vært å bidra til et fremtidig lønnsomt fiske etter krabben, og å utnytte den nye norske ressursen på best mulig måte.
prosjekt
fiskeriforvaltning, krabbe, levende sjømat, levendelagring, lønnsomhet, markedsadgang, prosessering, restråstoff, skalldyr, snøkrabbe
30. november 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/11/nokkel-til-lonnsomt-eventyr-i-barentshavet/
Et møte mellom en entreprenør fra Ålesund og en forsker fra Tromsø kan skape økt lønnsomhet for en ny sjømatnæring i Barentshavet.
nyhet
agn, bærekraft, fiskeri, klippfisk, krabbe, restråstoff, sei, snøkrabbe
19. juni 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/06/samler-all-kunnskap-om-krabbe/
Når Nofima samler all sin kunnskap om krabbe, er kvalitet og omfang så gjennomgripende at det gir anerkjennelse og begeistring i fagkretser. Nå publiseres Nofima-forskernes samling av etablert kunnskap og forskningsresultater om kongekrabbe og snøkrabbe i den velrennomerte vitenskapelige journalen «Reviews in Fisheries Science & Aquaculture».
nyhet
kongekrabbe, krabber, sjømatindustri, snøkrabbe
5. mai 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/05/vi-velger-norsk-snokrabbe-fordi-den-er-billigst/
Dette uttalte en amerikansk importør på sjømatmessa i Boston i slutten av mars. Er det virkelig slik vi vil at norsk krabbe skal oppfattes?
nyhet
internasjonal markedsføring av sjømat, kongekrabbe, krabber, markedsforskning, snøkrabbe
https://nofima.no/prosjekt/snorest/
Prosjektet tar for seg utnyttelse av restråstoff for å sikre et bærekraftig snøkrabbefiske i Barentshavet.
prosjekt
hydrolysat, oljer, restråstoff, skalldyr, snøkrabbe
24. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/veileder-om-levende-fangst-og-salg-av-snokrabbe/
Forsøk utført av Nofima viser at snøkrabbe har egenskaper som gjør den egnet for levendelagring og salg. En veileder viser hvordan.
nyhet
eksport, levendelagring, snøkrabbe
29. februar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/02/snokrabbe-kan-bli-baerekraft-vinner/
På bakgrunn av forskning på hele snøkrabbens ferd fra fangst til marked, mener Nofima-forskere tidspunktet nå er ideelt for å skape en totalt bærekraftig snøkrabbeindustri.
nyhet
krabbe, sjømatindustri, sjømatmarkeder, skalldyr, snøkrabbe