Salt har flere funksjoner. Foruten å være en smak i seg selv, fremhever og forsterker saltet andre smaker. I tillegg påvirker salt både holdbarhet og konsistens.
Verdt å vite om salt
https://nofima.no/verdt-a-vite/verdt-a-vite-om-salt-2/
verdt
https://nofima.no/verdt-a-vite/verdt-a-vite-om-salt-2/
Viser 1–10 av 18
https://nofima.no/verdt-a-vite/verdt-a-vite-om-salt-2/
Salt har flere funksjoner. Foruten å være en smak i seg selv, fremhever og forsterker saltet andre smaker. I tillegg påvirker salt både holdbarhet og konsistens.
verdt
5. juni 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/06/vil-du-teste-ut-hva-barn-mener-om-maten-la-fantasien-lope/
Nofimaforskere har undersøkt hva som skal til for å få barn til å fullføre omfattende smakstester, og samtidig sikre at barna får gitt uttrykk for akkurat det de mener.
nyhet
16. mai 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/05/norsk-asparges-med-smak-av-notter-og-gress/
Noen få steder i Norge ligger forholdene til rette for aspargesdyrking. Hvasser er ett av dem. Her har Brødrene Freberg flere åkrer med asparges, og i år starter de innhøstingen rekordtidlig.
nyhet
8. oktober 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/10/sunnere-brod-med-mindre-salt/
Å redusere saltet er et viktig folkehelsetiltak. Spesielt i matvarer det spises mye av, som brød. I Nofima jobber forskere med å redusere saltinnholdet i brød.
nyhet
24. februar 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/02/det-sote-dilemmaet/
Færre søte fristelser som barn, reduserer lysten på det ekstra søte senere.
nyhet
15. desember 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/12/firearinger-kjenner-sotsmak-bedre-enn-seksaringer/
I tre år har forskere studert barn og deres smak. Det har resultert i interessante resultat. Disse ble presentert på sluttseminaret hos Nofima.
nyhet
18. april 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/04/500520/
En søt, deilig og myk muffins trenger ikke lenger å være en «kaloribombe». Nå går det an å produsere muffins med mindre sukker og den samme gode smaken som før.
nyhet
16. september 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/09/heder-for-unik-smak/
Hva gjør du når en av råvarene du bruker ikke lenger finnes tilgjengelig? Gjør som Morten Røsaasen, samarbeid med Nofima for å komme frem til den beste løsningen.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/kalsmak/
Hovedmålene for dette forskningsprosjektet, der hele verdikjeden er med, er å gjøre kål mer attraktivt – og å finne svaret på om du må velge mellom god smak eller høyt innhold av helsefremmende plantestoffer.
prosjekt
19. februar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/02/smaksbevissthet-skal-oke-kalsalget/
Forbruket av grønnsaker har gått opp de siste årene, men ikke for kålvekster. Nå settes det i gang et forskningsprosjekt der hele verdikjeden er med. Målet er å gjøre kål mer attraktivt – og å finne svaret på om du må velge mellom god smak eller høyt innhold av helsefremmende plantestoffer.
nyhet
Viser 1–10 av 18