23. juni 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/06/saltvannstilpasning-gjor-skinnet-til-postsmolten-sterkere/
Skinnet til postsmolt som har blitt tilvendt saltvann, er sterkere enn skinnet til postsmolt som har gått i ferskvann før utsett i sjø, viser ny forskning. Saltvannstilpasning gjør laksen mer motstandsdyktig mot sårbakterien Tenacibaculum.
nyhet
barrierevev, skinnhelse
https://nofima.no/verdt-a-vite/verdt-a-vite-om-fiskens-skinn/
Fiskens skinn er et levende organ som beskytter den i et varierende og utfordrende miljø, for støt og slag og mot infeksjoner. Det er mye vi vet om fiskeskinnet, men enda mer vi ikke vet. Det vi kan si med sikkerhet, er at det er viktig for fisken at skinnet er intakt.
verdt
barriere, fiskehelse, fiskeskinn, lakseskinn, skinnbarriere, skinnhelse
30. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/forsker-for-en-sunnere-fisk/
Hvis fisken er stresset, har den dårligere evne til å hele sår, viser doktorgradsarbeidet til Lene Sveen i Nofima. Sveen disputerer for doktorgraden 30. november 2018 ved Universitetet i Bergen.
nyhet
fiskehelse, lukkede anlegg, skinnhelse
30. juni 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/06/mer-kunnskap-om-saar-og-skinnhelse-til-oppdrettere/
Det finnes mye kunnskap om sår hos oppdrettslaks og -ørret, men den har liten verdi så lenge den ikke tas i bruk for å forebygge eller behandle sårutvikling. Nå skal oppdrettere få en samlet oversikt over aktuelle forskningsresultater og tilgang til ferske upubliserte forsøksdata.
nyhet
sår, sårskader, skinnhelse