Snøkrabbe er en forholdsvis ny art i Norge. I dette prosjektet har målet vært å bidra til et fremtidig lønnsomt fiske etter krabben, og å utnytte den nye norske ressursen på best mulig måte.
SnowMap
https://nofima.no/prosjekt/snowmap/
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/snowmap/
Viser 1–9 av 9
https://nofima.no/prosjekt/snowmap/
Snøkrabbe er en forholdsvis ny art i Norge. I dette prosjektet har målet vært å bidra til et fremtidig lønnsomt fiske etter krabben, og å utnytte den nye norske ressursen på best mulig måte.
prosjekt
19. juni 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/06/forhatt-delikatesse-inntar-kysten/
Hvis vi bretter opp ermene kan den forhatte stillehavsøstersen gi oss både mat og grunnlag for lønnsom virksomhet.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/snorest/
Prosjektet tar for seg utnyttelse av restråstoff for å sikre et bærekraftig snøkrabbefiske i Barentshavet.
prosjekt
29. februar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/02/snokrabbe-kan-bli-baerekraft-vinner/
På bakgrunn av forskning på hele snøkrabbens ferd fra fangst til marked, mener Nofima-forskere tidspunktet nå er ideelt for å skape en totalt bærekraftig snøkrabbeindustri.
nyhet
14. juli 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/07/ny-art-pa-sommermenyen/
Krabbe og andre skalldyr er sommermat for mange. Nå utvides sommermat-reportoaret med en ny art. Forskere i Nofima har undersøkt holdbarheten til nykommeren snøkrabbe.
nyhet
21. mai 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/05/superdiett-til-japanske-krakeboller/
En diett med unikt norsk kråkebollefôr feiter japanske kråkeboller og skaper ny optimisme. De første smakstestene er meget lovende.
nyhet
22. desember 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/12/laerer-snokrabben-a-kjenne/
Snøkrabben har inntatt Barentshavet, og både norske og russiske fiskefartøy fisker krabben og leverer fangsten i Norge. Nofima er godt i gang med forskning på hvordan denne krabben best kan utnyttes.
nyhet
13. februar 2012
https://nofima.no/nyhet/2012/02/sild-sei-og-hyse-paa-mobilen/
Nofima firedobler antall fiskearter du kan sjekke med iPhone-appen "How fresh is your fish?".
nyhet
17. mars 2008
https://nofima.no/nyhet/2008/03/bedre_superf_r_til_kraakebolle/
Et nytt skreddersydd fôr til kråkeboller har vakt oppsikt internasjonalt. Forskere i Nofima er nå i gang med å redusere produksjonskostnadene og tilpasse oppskriften til storproduksjon.
nyhet
Viser 1–9 av 9