29. september 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/09/sjomatnaeringen-har-seksdoblet-verdiskapingen/
Få næringer har vokst mer enn sjømatnæringen de siste 15 årene. Eksporten bikket i 2019 over 100 milliarder kroner og verdiskapingen i sjømatnæringen er mer enn seksdoblet de siste 15 årene.
nyhet
ringvirkninger, sjømatindustri
https://nofima.no/mening/hvorfor-ferskfisken-ikke-redder-filetindustrien/
Tint fisk kan være løsningen til å skaffe fiskeindustrien råstoff hele året, skriver kronikkforfatteren.
mening
filetindustri, fiskefilet, fiskeindustri, markedsforskning, sjømatindustri
https://nofima.no/blogg/ikke-ta-alt-for-god-fisk/
Er du sikker på at du vet hvilken fisk du spiser? Når du kjøper fisk i butikken, eller når du får fisk servert på restaurant, forventer du å få den fisken som er oppgitt på pakken, eller det du har bestilt. Dessverre kan realiteten være på kollisjonskurs med forventningene.
blogg
matjuks, matkriminalitet, sjømatindustri, spektroskopi
https://nofima.no/prosjekt/netthandel-av-sjomat/
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel?
prosjekt
Dagligvarehandel, digitale løsninger, netthandel, sjømat, sjømatindustri
19. juni 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/06/samler-all-kunnskap-om-krabbe/
Når Nofima samler all sin kunnskap om krabbe, er kvalitet og omfang så gjennomgripende at det gir anerkjennelse og begeistring i fagkretser. Nå publiseres Nofima-forskernes samling av etablert kunnskap og forskningsresultater om kongekrabbe og snøkrabbe i den velrennomerte vitenskapelige journalen «Reviews in Fisheries Science & Aquaculture».
nyhet
kongekrabbe, krabber, sjømatindustri, snøkrabbe
21. april 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/04/hvor-fort-bor-fisk-behandles/
Om fisk prosesseres før eller etter dødsstivheten (rigor) kan bety mye for fiskeproduktets kvalitet. Hva som er best kommer an på hvilket produkt man skal lage.
nyhet
filet, filetering, fiskeindustri, fiskekvalitet, hvitfisk, klippfisk, kvalitet, saltfisk, sjømatindustri, sjømatkvalitet
29. februar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/02/snokrabbe-kan-bli-baerekraft-vinner/
På bakgrunn av forskning på hele snøkrabbens ferd fra fangst til marked, mener Nofima-forskere tidspunktet nå er ideelt for å skape en totalt bærekraftig snøkrabbeindustri.
nyhet
krabbe, sjømatindustri, sjømatmarkeder, skalldyr, snøkrabbe
18. november 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/11/minst-to-ars-holdbarhet-pa-klippfisk/
Omfattende lagringsforsøk viser at klippfisk holder seg i minimum to år hvis den lagres optimalt.
nyhet
holdbarhet, klippfisk, saltfisk, sjømatindustri, sjømatproduksjon
https://nofima.no/prosjekt/sjomatkvalitet-fra-fjord-til-bord/
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.
prosjekt
fiskekvalitet, kvalitet, laks, lønnsomhet, makrell, pelagisk, sjømat, sjømatindustri, sjømatkvalitet, verdikjede
19. mai 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/05/mye-a-hente-pa-bedre-handtering/
Hvis all torskefangst var uten store skader, ville fiskeindustrien hvert år kunne få økte inntekter i hundremillionersklassen.
nyhet
fangstskade, fiskekvalitet, håndtering, lønnsomhet, næringsøkonomi, sjømatindustri