22. februar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/02/gjesteredaktor-for-anerkjent-internasjonal-journal/
I siste utgave av velrenommerte Journal of International Food & Agribusiness Marketing (JIFAM) er det seniorforsker Themis Altintzoglou i Nofima som er redaktør.
nyhet
internasjonal markedsføring av sjømat, markedsforskning, sjømat, sjømatmarkeder
5. april 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/04/mindre-plast-og-mer-gjenbruk/
Forbruket av plast må ned. Og plast i havet og plast på avveie er et miljøproblem. Det er det stor enighet om.
nyhet
emballasje, plast, sjømat
https://nofima.no/prosjekt/netthandel-av-sjomat/
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel?
prosjekt
Dagligvarehandel, digitale løsninger, netthandel, sjømat, sjømatindustri
19. juni 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/06/forhatt-delikatesse-inntar-kysten/
Hvis vi bretter opp ermene kan den forhatte stillehavsøstersen gi oss både mat og grunnlag for lønnsom virksomhet.
nyhet
miljø, østers, sjømat, skalldyr
https://nofima.no/prosjekt/primefish/
Det overordnede målet med PrimeFish er å forbedre den økonomiske bærekraften til den europeiske fiskeri- og akvakultursektoren.
prosjekt
akvakultur, fiskeri, forbrukerinnsikt, konkurranse, markedsforskning, matmerking, oppdrett, økonomi, sertifisering, sjømat, sjømatmarkeder, sosial bærekraft, verdikjede
https://nofima.no/prosjekt/fresk/
Med denne satsingen vil Nofima skaffe ny kunnskap om hvordan man bør fryse, lagre og tine fisk på en optimal måte.
prosjekt
fryselagring, frysing, fryst fisk, holdbarhet, kvalitet, sjømat, sjømatkvalitet, tining
5. mai 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/05/smarte-sensorer-gir-best-utnyttelse-av-maten-var/
Sitatet om at vi sender folk til månen, men ikke vet hva suffleen vår inneholder, bør være velkjent for en del av oss. Det imidlertid mange ikke vet, er at instrumentene som nå sendes ut i verdensrommet for å finne spor av liv, også brukes for å bestemme hva maten vår faktisk inneholder.
nyhet
fisk, kjøtt, krabber, sensorer, sjømat, spektroskopi
8. februar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/02/skaffer-kunnskap-om-frihandelsavtaler/
Nasjoner som Chile og Skottland har store konkurransefortrinn gjennom frihandelsavtaler med store laksemarkeder. Nå skal forskere undersøke avtalene for å se hvordan disse påvirker konkurransesituasjonen for norsk laks.
nyhet
laks, marked, markedsforskning, sjømat, sjømatmarkeder
https://nofima.no/prosjekt/profekt/
Hva skjer med porsjonspakkede fiskeprodukter når man fryser, tiner og varmer dem opp? Sjømat som er rask å tilberede er under lupa i dette forskningsprosjektet.
prosjekt
hurtigmat, produktutvikling, sjømat, varmebehandling
https://nofima.no/prosjekt/sjomatkvalitet-fra-fjord-til-bord/
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.
prosjekt
fiskekvalitet, kvalitet, laks, lønnsomhet, makrell, pelagisk, sjømat, sjømatindustri, sjømatkvalitet, verdikjede