16. mai 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/05/norsk-asparges-med-smak-av-notter-og-gress/
Noen få steder i Norge ligger forholdene til rette for aspargesdyrking. Hvasser er ett av dem. Her har Brødrene Freberg flere åkrer med asparges, og i år starter de innhøstingen rekordtidlig.
nyhet
asparges, sensorikk, smak, smaksdommere
8. februar 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/02/lansering-av-filmen-best-i-test/
Med jevne mellomrom tester og bedømmer redaksjoner rundt i vårt langstrakte land ulike typer produkter. For å gjøre matjournalistene sikrere og tryggere på sin rolle som testledere, har Sensorisk Studiegruppe (SSG) og Nofima laget animasjonsfilmen «Best i test».
nyhet
ekspertpanel, forbrukerpanel, produkttest, sensorikk, smakstest
7. februar 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/02/we-make-sense-om-smaksforstaelse-og-matinnovasjon/
Sjekk frysedisken for grønnsaker neste gang du går i butikken. Kanskje vil den snart se helt annerledes ut.
nyhet
Design Thinking, forbrukerinnsikt, fryste grønnsaker, innovasjon, offentlig innovasjon, sensorikk, smaksforståelse
15. desember 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/12/firearinger-kjenner-sotsmak-bedre-enn-seksaringer/
I tre år har forskere studert barn og deres smak. Det har resultert i interessante resultat. Disse ble presentert på sluttseminaret hos Nofima.
nyhet
barn, design, innovasjon, sensorikk, smak
https://nofima.no/prosjekt/foodsmack/
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som adresserer disse behovene.
prosjekt
dataanalyse, multiblokk, sensorikk, sensorteknologi, spektroskopi
16. september 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/09/heder-for-unik-smak/
Hva gjør du når en av råvarene du bruker ikke lenger finnes tilgjengelig? Gjør som Morten Røsaasen, samarbeid med Nofima for å komme frem til den beste løsningen.
nyhet
lokalmat, sensorikk, smak, spekepølse, spesialitet
1. juli 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/07/fem-myter-om-spekemat/
Spekemat hører sommeren til. Har du tenkt over at det finnes en rekke oppfatninger om den norske spekematen, og de er ikke nødvendigvis sanne. Nofimaforsker Margrethe Hersleth presenterer fem myter om norsk spekemat og ikke minst hva forskningen sier om disse.
nyhet
sensorikk, spekemat, spekeskinke
https://nofima.no/verdt-a-vite/slik-sjekker-du-hvor-fersk-fisken-er/
Lyst til å kjøpe hel fisk men vet ikke hvordan du skal bedømme kvaliteten? Her er et kræsj-kurs i bruk av sansene.
verdt
fersk fisk, fiskekvalitet, sensorikk
https://nofima.no/prosjekt/kalsmak/
Hovedmålene for dette forskningsprosjektet, der hele verdikjeden er med, er å gjøre kål mer attraktivt – og å finne svaret på om du må velge mellom god smak eller høyt innhold av helsefremmende plantestoffer.
prosjekt
kål, kålvekster, sensorikk, smak, smakskart
19. februar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/02/smaksbevissthet-skal-oke-kalsalget/
Forbruket av grønnsaker har gått opp de siste årene, men ikke for kålvekster. Nå settes det i gang et forskningsprosjekt der hele verdikjeden er med. Målet er å gjøre kål mer attraktivt – og å finne svaret på om du må velge mellom god smak eller høyt innhold av helsefremmende plantestoffer.
nyhet
bladkål, blomkål, helsekomponenter, hodekål, kål, mat og helse, sensorikk, smak