16. april 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/04/torrfisk-og-saltfisk-er-selve-livsnerven-pa-rost-og-i-nordkapp/
Saltfisk- og tørrfisk næringen er økonomisk og sysselsettingsmessig viktig for hele Norge. Ringvirkningene er store. Og for noen kommuner er fisken selve livsgrunnlaget. Røst i Nordland og Nordkapp i Finnmark er to eksempler på slike.
nyhet
ringvirkninger, saltfisk, tørrfisk, verdiskaping
11. februar 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/02/hvor-viktig-er-saltet-til-salt-og-klippfisk-produksjon/
Salt er en viktig og sentral bestanddel i saltfisk og klippfisk. Men hvordan påvirker saltkvaliteten utbyttet eller produktet?
nyhet
klippfisk, salt, saltfisk
https://nofima.no/prosjekt/torrsalt/
Ringvirknings- og verdiskapinganalyse for norsk tørrfisk- og saltfiskindustri.
prosjekt
saltfisk, tørrfisk, verdiskaping
29. oktober 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/10/best-kvalitet-nar-torsken-saltes-etter-dodsstivhet/
Forskningsresultatene fra Nofima er krystallklare; Levendelagret torsk som skal brukes til saltfisk, må ikke saltes før rigor-fasen er over.
nyhet
klippfisk, levendelagring, saltfisk, torsk, tørrfisk
https://nofima.no/verdt-a-vite/alt-du-bor-vite-om-salting-av-fisk/
Klippfisk er fisk som er saltet og så tørket. Den inneholder 20 % salt og må derfor legges i vann før man spiser den – slik at saltinnholdet er redusert til spiselige nivåer som er 2-3 %. Saltfisk er fisk som er saltet, men ikke tørket.
verdt
fisk, klippfisk, saltfisk
21. april 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/04/hvor-fort-bor-fisk-behandles/
Om fisk prosesseres før eller etter dødsstivheten (rigor) kan bety mye for fiskeproduktets kvalitet. Hva som er best kommer an på hvilket produkt man skal lage.
nyhet
filet, filetering, fiskeindustri, fiskekvalitet, hvitfisk, klippfisk, kvalitet, saltfisk, sjømatindustri, sjømatkvalitet
18. november 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/11/minst-to-ars-holdbarhet-pa-klippfisk/
Omfattende lagringsforsøk viser at klippfisk holder seg i minimum to år hvis den lagres optimalt.
nyhet
holdbarhet, klippfisk, saltfisk, sjømatindustri, sjømatproduksjon