https://nofima.no/prosjekt/hydroprot/
Hensikten med prosjektet er å utvikle proteinhydrolysat av restråstoff fra kylling. Produktene skal ha gode ernæringsmessige, sensoriske og/eller biologiske kvaliteter og bli viktige ingredienser for innovative og målrettede matprodukter.
prosjekt
kylling, kyllingskrog, restråstoff
1. februar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/02/matolje-av-restene-etter-filetering-av-makrell/
En ny raffineringsprosess utviklet av forskningsinstituttet Nofima, gjør at produsenter av makrellfilet nå kan fremstille en høykvalitetsolje fra restråstoffet. Slik kan verdiskaping og bærekraft gå hånd i hånd.
nyhet
makrell, restråstoff
6. januar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/01/kan-lage-store-verdier-av-fiskeslo/
Neste gang du fjerner skinn og bein fra fiskemiddagen og slenger det i matsøpla, kan du jo tenke litt over at du kvitter deg med noe som kan være verdt 8500 kroner per gram!
nyhet
restråstoff
10. februar 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/02/fra-lab-til-industriskala/
Nofima-forskere har gjennom flere år utviklet metoder for bedre utnyttelse av restråstoff. Nå skal forskningen ta det store steget ut i industrien.
nyhet
hydrolyse, kalkun, kylling, laks, restråstoff
12. desember 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/12/nye-teknikker-sikrer-bedre-ressursutnyttelse/
Det er mye protein i de delene av kyllingen som ikke brukes til mat, deler som skrog og brusk. Derfor forsker Nofima mye på hvordan man på best mulig måte kan nyttiggjøre seg også disse proteinene.
nyhet
enzymer, hydrolyse, restråstoff
27. juni 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/06/smaksprosjekt-med-smell-for-makrell/
Forskere i Nofima slår sin brede kompetanse sammen på tvers av både fagområder og geografi for å løse en skikkelig forskningsnøtt: Å lage et smaksnøytralt proteinpulver av et i så måte svært vanskelig råstoff: Makrell.
nyhet
bioprosessering, makrell, restråstoff
17. desember 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/12/torskehoder-og-kyllingskrog-far-okt-verdi/
Årlig produseres rundt 35000 tonn kyllingskrog og 72000 tonn torskehoder i norsk matproduksjon. Disse inneholder mange verdifulle komponenter som bør utnyttes bedre. Forskerne i prosjektet Notably skal sørge for at det skjer.
nyhet
hydrolyse, kyllingskrog, råstoff, restråstoff, torskehoder
https://nofima.no/prosjekt/pepfishing/
I restråstoff fra melk og kylling finnes det stoffer med gunstige helseeffekter. Målet med PepFishing er å utvikle teknologi som gjør det mulig å finne frem til helsegunstige peptider.
prosjekt
diabetes, peptider, restråstoff
https://nofima.no/prosjekt/aquabiopro-fit/
AQUABIOPRO-FIT jobber med å finne nye metoder for å oppkonsentrere restråstoff fra blant annet pelagisk fisk, oppdrettslaks, ørret, havabbor og havbrasme.
prosjekt
biprodukter, restråstoff
6. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/tester-restrastoff-pa-forbrukerne/
Er det salgsfremmende å skrive på pakningen at produktet er miljøvennlig? Prosjektet Blueshell tester hvordan produkter av restråstoff som skall og skjell enklest får innpass på markedet.
nyhet
forbrukerforskning, markedsforskning, restråstoff