https://nofima.no/verdt-a-vite/verdt-a-vite-om-digitaliseringens-muligheter-for-norsk-matproduksjon/
I Nofima har digitalisering i matproduksjon vært et sentralt forskningsområde i mange år. Målet er å bidra til bedre utnyttelse av råvarene, en sunnere befolkning og bedre matopplevelser.
verdt
råvareutnyttelse, sensorer
https://nofima.no/prosjekt/inprove/
Prosjektet har som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å bruke innovative og energi-effektive prosesseringsteknikker.
prosjekt
grønnsaker, matsvinn, mikrobølger, nyskapende teknologi, poteter, prosessering, råvareutnyttelse, restråstoff
https://nofima.no/prosjekt/smafeprosjektet/
Dette prosjektet har som ambisjon å utvikle nye produkter fra lam og sau. For å få dette til kreves kunnskap om smak, forbrukerpreferanser og faktorer som bidrar til stabil kjøttkvalitet.
prosjekt
forbrukerpreferanser, lam, råvareutnyttelse, sau, sensorikk, småfe