27. oktober 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/10/nye-ingredienser-ma-funke-i-for/
I jakten på nye bærekraftige fôringredienser til fisk, jobber forskere i Bergen med å finne ut av om ingrediensene fungerer i fôret.
nyhet
akvakultur, fôringrediens, fôrteknologi, ingredienser, Lavtrofisk, prosessering, råvarer
22. august 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/08/lakseforet-er-omtrent-som-for/
Det har knapt vært endringer i mengde fôr produsert til norsk lakseoppdrett og i mengde laks slaktet fra norske anlegg fra 2012 til 2016, viser ny rapport. Men råvarene som ble brukt i fôret har krabbet enda mer opp på land.
nyhet
fiskefôr, råvarer, ressursutnyttelse
11. desember 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/12/aminosyrer-og-sma-peptider-kan-erstatte-vann-i-forproduksjon/
En doktorgradsstipendiat har dokumentert at frie aminosyrer og lavmolekylære peptider delvis kan erstatte vann i prosessen med å omdanne planteproteiner ved fremstilling av fiskefôr. Det kan gi mer næringsrikt fôr og mindre bruk av energi i prosessen.
nyhet
doktorgrad, fiskemel, fôrteknologi, råvarer, soya
https://nofima.no/prosjekt/ressursutnyttelse-i-norsk-lakseoppdrett-i-2016/
Målet med dette prosjektet er å utarbeide en oppdatert evaluering av ressursutnyttelsen i norsk lakseproduksjon med data fra 2016.
prosjekt
fôr, fôrråstoff, ingredienser, laksefôr, råstoff, råvarer, ressursutnyttelse
11. mai 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/05/kinderegg-innen-forteknologi/
Forskere i Nofima har utviklet et prosesshjelpemiddel som både fungerer som bindemiddel, har høy ernæringsverdi og gjør det lettere å fremstille fiskefôr med høy fysisk kvalitet.
nyhet
fiskemel, fôrteknologi, råvarekvalitet, råvarer
8. april 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/04/forrevolusjonen-fortsetter/
Nylig kalte statsminister Erna Solberg laksen for Norges IKEA, fordi mennesker kjøper og spiser norsk laks verden over hver dag. På samme måte som IKEA trenger materialer for å bygge møbler, trenger laksen et fôr å vokse på. I dag spiser den et fôr som i hovedsak består av planteråvarer. Det har pågått en fôrrevolusjon de siste 15 årene. Den er langt fra over.
nyhet
bioprosessering, fiskefôr, ingredienser, prosessering, råvarer, restråstoff
27. november 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/11/har-passert-70-prosent-planter-i-lakseforet/
2013 var første år marine fôrråvarer utgjorde mindre enn 30 prosent av fôret til norsk oppdrettslaks.
nyhet
bærekraft, fiskefôr, ingredienser, råvarer, ressursbruk
https://nofima.no/forskningsanlegg/forteknologisenteret-2/
I vårt anlegg kan vi tilby de beste løsningene for å utvikle og teste nye ingredienser og fôr. Vi har høy kunnskap om teknologi og råvarer, og solid forskningskompetanse.
side
coating, ekstrudering, fiskefôr, fôr, fôrkilder, fôrråstoff, forsøksfôr, fôrteknologi, ingredienser, laks, laksefôr, prosess, prosessering, råvarer, testfôr
https://nofima.no/forskningsomrade/ernaering-og-forteknologi/
Vi forsker på ingredienser og fôr for ulike oppdrettsarter.
forskning
fiskeernæring, fôr, fôrteknologi, ingredienser, råvarer