12. juni 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/06/storsatsing-pa-digitalisering-i-matproduksjon/
Nofima blir vertsinstitutt for et nytt senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). SFI Digital Food Quality vil ta for seg digitalisering innen matproduksjon.
nyhet
bærekraftig matproduksjon, digitalisering, råstoff
17. desember 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/12/torskehoder-og-kyllingskrog-far-okt-verdi/
Årlig produseres rundt 35000 tonn kyllingskrog og 72000 tonn torskehoder i norsk matproduksjon. Disse inneholder mange verdifulle komponenter som bør utnyttes bedre. Forskerne i prosjektet Notably skal sørge for at det skjer.
nyhet
hydrolyse, kyllingskrog, råstoff, restråstoff, torskehoder
https://nofima.no/prosjekt/ressursutnyttelse-i-norsk-lakseoppdrett-i-2016/
Målet med dette prosjektet er å utarbeide en oppdatert evaluering av ressursutnyttelsen i norsk lakseproduksjon med data fra 2016.
prosjekt
fôr, fôrråstoff, ingredienser, laksefôr, råstoff, råvarer, ressursutnyttelse
3. desember 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/12/bor-slaktes-innen-atte-uker/
Levendelagret torsk som ikke fôres, bør slaktes innen åtte uker. Det viser foreløpige resultater fra Nofimas CATCH-prosjekt.
nyhet
levendelagring, råstoff, torsk
https://nofima.no/prosjekt/rastoffkvalitet-pa-torsk-og-hyse/
Prosjektet dokumenteter kvalitetsstatus for råstoff av torsk og hyse, ved levering fra fisker.
prosjekt
fangst, fiskeri, håndtering, kvalitet, råstoff, skade