https://nofima.no/prosjekt/peptek/
Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og prosesskunnskap kan ubrukt eller gjenværende biomasse – i dag best kjent som restråstoff - bli til nye markedsrettede produkter. Vi samordner, videreutvikler og øker Nofimas samlede kompetanse knyttet til fremtidens bærekraftige proteinproduksjon. Det er det instituttets fyrtårnprosjekt Peptek handler om.
prosjekt
prosess, proteiner, restråstoff
5. desember 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/12/det-vil-lonne-seg-a-ta-vare-pa-proteiner/
Utkast fra hvitfiskproduksjon representerer et stort matsvinn. I fjor kastet hav- og kystflåten 210 000 tonn verdifullt torskeavskjær på havet. Det store spørsmålet er hvordan man skal få flåten interessert i å ta vare på dette råstoffet. Representanter fra hvitfiskindustrien sa rett ut på et møte om marine proteiner at det ikke er etterspørsel etter biproduktene, og dermed ikke noen økonomisk motivasjon til å ta vare på dem. Har de rett?
nyhet
biprodukter, fosfor, hvitfisk, proteiner, restråstoff
6. juli 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/07/forskere-finner-de-beste-proteinene-i-restrastoff/
Laksebein og skjærebein fra kylling kan bli nye viktige proteinkilder. En vesentlig utfordring er kvaliteten på proteinene, og løsningen ser ut til å være analysemetoder som gir bedre kontinuerlig kontroll av proteinkvaliteten.
nyhet
hydrolyse, laksebein, peptider, proteiner, Proteomikk, restråstoff
14. mars 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/03/vil-lage-sportsdrikk-av-fiskehoder/
Om et par år er det kanskje fisk du drikker under treningsøkta.
nyhet
hydrolyse, laks, proteiner, restråstoff
https://nofima.no/prosjekt/tg-ase/
I dette prosjektet skal vi utvikle og produsere enzym fra fisk som skal brukes til å lime sammen fiskestykker i fiskekaker og andre fiskeprodukter.
prosjekt
enzymer, prosessering, proteiner
25. november 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/11/restrastoff-den-nye-proteinkilden/
Det ligger et enormt potensial i å utnytte restråstoff fra matproduksjon bedre, men for å lykkes trengs måleinstrumenter som kan benyttes i utvikling og overvåkning av optimalt tilpassede prosesser. Forskere ved matforskningsinstituttet Nofima utvikler nettopp slike instrumenter.
nyhet
biprodukter, ensymer, hydrolyse, mugg, proteiner, restråstoff
https://nofima.no/forskningsanlegg/biolab/
Vårt akkrediterte oppdrags- og forskningslaboratorium tilbyr analyser innen kjemi, mikrobiologi og fysikalske målinger.
side
analyse, kjemi, lipid, mikrobiologi, oksidasjon, olje, omega-3, proteiner
https://nofima.no/forskningsomrade/marin-bioteknologi/
Nofimas forskning bidrar til å øke verdien og bruken av marint råstoff.
forskning
alger, bioprosessering, enzymer, marin bioteknologi, mikroalger, oljer, proteiner, restråstoff
https://nofima.no/forskningsomrade/mat-og-helse/
Et sunt og bærekraftig kosthold forutsetter kunnskap om råvarer, prosessering og produkter. Kvaliteten på maten er avhengig av mange ulike innholdsstoffer og disse påvirker hverandre under prosess, lagring, tilberedning og fordøyelse.
forskning
bær, ernæring, fett, fiber, frukt, grønnsaker, helse, karbohydrater, korn, mat, næringsstoffer, oljer, plantestoffer, prosessering, proteiner, sunnhet, verdikjede, vitaminer
https://nofima.no/prosjekt/forutsigbar-kvalitet-pa-kjott-og-hvete/
Hovedmålet med dette programmet er å oppnå en mer forutsigbar kvalitet av kjøtt og hvete. Dette skal nås gjennom å identifisere proteinmarkører for mørhet i storfekjøtt, forbedre muskelcellevekst, forbedre spisekvalitet av ulike muskler/kjøttstykninger og ved å forstå hvordan været påvirker bakekvalitet i hvete.
prosjekt
hvete, kjøtt, proteiner, råvarekvalitet