3. mars 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/03/marthe-har-doktorgrad-i-baking-av-torsk/
Å ovnsbake fisk perfekt, kan være den rene vitenskap. Bokstavelig talt, faktisk. Da Marthe Jordbrekk Blikra disputerte for sin doktorgrad i matvitenskap 2. mars, var det med nettopp optimal varmebehandling av torsk som tema.
nyhet
prosessering, prosessering - mat, varmebehandling
15. juni 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/06/vil-produsere-torrfisk-inne/
Tørrfisk er et naturprodukt med naturlige svingninger i kvalitet, fordi fisk tørkes ute. En eksportør fra Bergen ønsket stabil kvalitet og fikk ide til ny tørkeprosess. Nå har en forsker i Nofima utviklet hans opprinnelige ide til en prosess for innendørstørking av fisk. Tørrfisken anerkjennes av smakstestere i Italia.
nyhet
innovasjon, matinnovasjon, prosessering - mat, tørrfisk