https://nofima.no/prosjekt/peptek/
Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og prosesskunnskap kan ubrukt eller gjenværende biomasse – i dag best kjent som restråstoff - bli til nye markedsrettede produkter. Vi samordner, videreutvikler og øker Nofimas samlede kompetanse knyttet til fremtidens bærekraftige proteinproduksjon. Det er det instituttets fyrtårnprosjekt Peptek handler om.
prosjekt
prosess, proteiner, restråstoff
https://nofima.no/forskningsanlegg/forteknologisenteret-2/
I vårt anlegg kan vi tilby de beste løsningene for å utvikle og teste nye ingredienser og fôr. Vi har høy kunnskap om teknologi og råvarer, og solid forskningskompetanse.
side
coating, ekstrudering, fiskefôr, fôr, fôrkilder, fôrråstoff, forsøksfôr, fôrteknologi, ingredienser, laks, laksefôr, prosess, prosessering, råvarer, testfôr
https://nofima.no/forskningsomrade/ravare-og-prosess/
Kunnskap om råvarers egenskaper er nødvendig for å produsere matvarer med jevn og god kvalitet. Våre forskere har kompetanse på råvarer, effektiv produksjon og råvareutnyttelse, måling og styring.
forskning
bioprosesser, prosess, råvare, råvarekvalitet, restråstoff, spektroskopi, statistikk
https://nofima.no/forskningsomrade/prosessteknologi/
Sunn mat som smaker godt og er enkel å tilberede – det er hva dagens forbrukere vil ha. I Nofima arbeider vi med teknologier og bevaringsmetoder for at maten skal være trygg og holde høy kvalitet lengst mulig.
forskning
emballasje, foredling, matteknologi, produktutvikling, prosess, prosessering, varmebehandling