3. september 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/09/smart-sensorteknologi-kan-gi-bedre-polser-og-pommes-frites/
Full temperaturkontroll gir bedre pølser, kontroll på vanninnhold gir bedre pommes frites, og oversikt over laksens fettmengde gir mer treffsikker kundedifferensiering.
nyhet
laks, NIR, pommes frites, poteter, pølser, sensorteknologi, spektroskopi
https://nofima.no/prosjekt/inprove/
Prosjektet har som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å bruke innovative og energi-effektive prosesseringsteknikker.
prosjekt
grønnsaker, matsvinn, mikrobølger, nyskapende teknologi, poteter, prosessering, råvareutnyttelse, restråstoff
https://nofima.no/prosjekt/smart-sensor/
Hovedmålet i SmartSensor er å utvikle måleinstrument som kan brukes til on-line målinger på matvarer. Teknologien i instrumentet vil være basert på NIR-spektroskopi. Instrumentet skal kunne måle kvalitetsegenskaper som ingen av dagens instrumenter klarer å måle.
prosjekt
laks, NIR, poteter, spektroskopi
31. mai 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/05/smartere-sensorer-for-bedre-matkvalitet/
Varierende råvarekvalitet er en stor utfordring for matprodusenter. Smartere måleinstrumenter vil gi bedre kontroll og mindre svinn.
nyhet
laks, NIR, poteter, spektroskopi
https://nofima.no/prosjekt/kostfiber-og-glykemiske-karbohydrater/
Det primære målet i dette forskningsprogrammet er å øke kunnskapen om hvordan prosessering kan maksimere de fordelaktige helseeffektene av kostfiber og minimere de skadelige helseeffekter av glykemiske karbohydrater.
prosjekt
fiber, karbohydrater, korn, kostfiber, poteter, stivelse, sukker