28. desember 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/12/den-plantebaserte-trenden-og-norske-forbrukere/
Selv om mange ønsker å spise mer plantebasert er det en del forbrukersegmenter som ikke er opptatt av det. Nofima-forskere undersøker nærmere hvordan man kan få flest mulig interessert øke innslag av planter i kostholdet.
nyhet
forbrukersegment, plantebasert
16. november 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/11/matprodusenter-kan-fa-hjelp-til-a-utvikle-norske-plantebaserte-produkter/
Mange matprodusenter trenger mer kunnskap for å ta i bruk norske råvarer i utviklingen av sunne og attraktive plantebaserte alternativ. Nofima-forskere er i gang med å samle kunnskapen og utvikle forståelse for fundamentale prinsipper.
nyhet
ekstrudering, kjøtterstattere, plantebasert
https://nofima.no/prosjekt/norskvegetar/
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal man utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
prosjekt
bærekraft, belgvekster, grønnsaker, ingredienser, innovasjon, norske plantebaserte råvarer, overskuddsråvarer, plantebasert, prosessering, sidestrømmer, vegetar, vegetarprodukter
29. oktober 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/10/plantebasert-og-proteinrikt/
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske råvarer.
nyhet
bønner, ekstrudering, erter, fraksjonering, korn, plantebasert
21. oktober 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/10/hjelper-produsenter-med-a-lage-baerekraftig-mat-for-framtiden/
Innovasjonsforskere i Nofima hjelper matprodusenter med å tilpasse seg framtidens marked. Hvordan? Ved å presentere ti norske forbrukertyper – eller personas.
nyhet
fremtidsmat, innovasjon, plantebasert
30. september 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/09/mange-vil-ha-plantebasert-ferdigmat-men-er-den-alltid-sunn/
Plantebasert mat som alternativ til kjøtt er populært om dagen. Under Forskningsdagene i Oslo fikk 60 deltakere et innblikk i forskningen på utnyttelse av planteproteiner i prosjektet FoodProFuture. Nofima var arrangør.
nyhet
belgvekster, ferdigmat, plantebasert
14. februar 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/02/hva-vil-bli-den-neste-store-matinnovasjonen/
Hvilke kunnskap må til for å gjøre norske matprodusenter enda bedre, altså mer bærekraftige, innovative og solide?
nyhet
innovasjon, matindustri 4.0, plantebasert, tarmflora
18. september 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/09/folg-med-pa-vegetartrendene/
I løpet av de siste par årene har salget av planteproteinprodukter økt markant. Det har kommet flere helt nye typer matvarer, men Norge har fortsatt et uutnyttet potensiale når det gjelder å utvikle egne produkter med norske ingredienser, viser analyse.
nyhet
kjøttalternativ, plantebasert, planteprotein, vegetar