19. desember 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/12/denne-fotoboksen-kan-hjelpe-fiskekjopere-a-ta-gode-valg/
Med gode bilder av fiskens mageinnhold kan fiskekjøpere som byr på fangster på auksjon unngå å kjøpe katta i sekken.
nyhet
fiskeauksjon, fiskekvalitet, fiskeri, kvalitet, makrell, pelagisk, sild, sjømatkvalitet
29. august 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/08/viktig-med-riktig-farge-pa-makrell/
Fargen på fileten kan bety vinn eller forsvinn for norske produsenter når de skal entre det japanske markedet med egenproduserte makrellfileter.
nyhet
forbrukerinnsikt, kvalitet, makrell, pelagisk, sjømatkvalitet
https://nofima.no/forskning-pelagisk/
Nofima forsker på tema som gjelder hele verdikjeden for fisk, fra fangst, via produksjon til marked og økonomi. Her er en oversikt over resultater fra forskningen innen pelagisk sektor, i form av rapporter og publikasjoner.
side
lodde, makrell, pelagisk, sild
https://nofima.no/prosjekt/sjomatkvalitet-fra-fjord-til-bord/
I dette tverrfaglige prosjektet har vi studert hele verdikjeden for makrell og oppdrettslaks.
prosjekt
fiskekvalitet, kvalitet, laks, lønnsomhet, makrell, pelagisk, sjømat, sjømatindustri, sjømatkvalitet, verdikjede
27. januar 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/01/klart-for-jomfrusild/
Nordsjøsilda har fornyet seg. I nært samarbeid med sildeindustrien har Nofima utviklet nye og spennende produkter av den tradisjonsrike fisken.
nyhet
jomfrusild, matjes, pelagisk, produktutvikling, sild