3. september 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/09/smart-sensorteknologi-kan-gi-bedre-polser-og-pommes-frites/
Full temperaturkontroll gir bedre pølser, kontroll på vanninnhold gir bedre pommes frites, og oversikt over laksens fettmengde gir mer treffsikker kundedifferensiering.
nyhet
laks, NIR, pommes frites, poteter, pølser, sensorteknologi, spektroskopi
https://nofima.no/prosjekt/smart-sensor/
Hovedmålet i SmartSensor er å utvikle måleinstrument som kan brukes til on-line målinger på matvarer. Teknologien i instrumentet vil være basert på NIR-spektroskopi. Instrumentet skal kunne måle kvalitetsegenskaper som ingen av dagens instrumenter klarer å måle.
prosjekt
laks, NIR, poteter, spektroskopi
31. mai 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/05/smartere-sensorer-for-bedre-matkvalitet/
Varierende råvarekvalitet er en stor utfordring for matprodusenter. Smartere måleinstrumenter vil gi bedre kontroll og mindre svinn.
nyhet
laks, NIR, poteter, spektroskopi