https://nofima.no/prosjekt/futureeuaqua/
I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakketering, inkludert sosioøkonomiske aspekter.
prosjekt
bærekraft, Fremtidens akvakultur, miljøvennlig, økologisk sjømat, teknologi
21. desember 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/12/den-sunne-sopla/
Når kål og tomat er høstet, gjenstår det fortsatt mye godt restråstoff. «Søpla» kan bli til nye, sunne produkter.
nyhet
bærekraft, bioøkonomi, kål, matsvinn, miljøvennlig, restråstoff
31. oktober 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/10/smart-miljoplast-skal-beskytte-maten-bedre/
Norske og rumenske forskere skal samarbeide om å lage en ny aktiv bioemballasje som kan hindre sykdomsfremkallende bakterier i å vokse i maten.
nyhet
bioaktive komponenter, bioplast, emballasje, kitosan, miljøvennlig