26. august 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/08/hva-og-hvordan-spiser-eldre-i-2030/
Det blir flere eldre, og stadig flere eldre ønsker å bli boende hjemme lenger. De ønsker seg mat som smaker og lukter godt og ser delikat ut – og de vil spise sammen med andre.
nyhet
Aktive hjemmeboende eldre, Design Thinking, Mathverdagen, matinnovasjon, persontilpasset mat
https://nofima.no/prosjekt/inobox/
Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.
prosjekt
høytrykksprosessering - mat, markedsforskning, markedsstrategi, matinnovasjon, matproduksjon, mikrobølger, nyskapende teknologi, prosessering, prosessteknologi, varmebehandling
https://nofima.no/prosjekt/biofresh/
Målet var å produsere friske, sunne norske veksthusgrønnsaker av høy kvalitet året rundt uten fossil energi, kjemisk plantevern og utslipp av avfall.
prosjekt
grønnsaker, kantine, matinnovasjon, matsvinn, produktutvikling
14. desember 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/12/morkerode-cherrytomater-takk/
Hvilken rolle spiller tomatens farge når kantinegjester velger mat? Vi har testet responsen på cherrytomater i ulike farger, og hvordan ulike rødfarger ble oppfattet.
nyhet
grønnsaker, kantine, matinnovasjon, produktutvikling, tomat
19. januar 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/01/fra-innsikt-til-effekt/
Under pressekonferansen i forkant av Grüne Woche lanserer Nofima og seniorforsker Antje Gonera boken Fra INNSIKT til EFFEKT.
nyhet
innovasjon, matinnovasjon
23. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/mer-veksthusgronnsaker-i-kantina/
Slik gikk det da forskerne undersøkte hva som skulle til for å få kontorarbeidere og skoleungdommer til å spise sunne, norske råvarer.
nyhet
grønnsaker, innovasjon, kantine, matinnovasjon, matsvinn
15. juni 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/06/vil-produsere-torrfisk-inne/
Tørrfisk er et naturprodukt med naturlige svingninger i kvalitet, fordi fisk tørkes ute. En eksportør fra Bergen ønsket stabil kvalitet og fikk ide til ny tørkeprosess. Nå har en forsker i Nofima utviklet hans opprinnelige ide til en prosess for innendørstørking av fisk. Tørrfisken anerkjennes av smakstestere i Italia.
nyhet
innovasjon, matinnovasjon, prosessering - mat, tørrfisk