Tint fisk kan være løsningen til å skaffe fiskeindustrien råstoff hele året, skriver kronikkforfatteren.
Hvorfor ferskfisken ikke redder filetindustrien
https://nofima.no/mening/hvorfor-ferskfisken-ikke-redder-filetindustrien/
mening
https://nofima.no/mening/hvorfor-ferskfisken-ikke-redder-filetindustrien/
Viser 1–10 av 13
https://nofima.no/mening/hvorfor-ferskfisken-ikke-redder-filetindustrien/
Tint fisk kan være løsningen til å skaffe fiskeindustrien råstoff hele året, skriver kronikkforfatteren.
mening
6. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/tester-restrastoff-pa-forbrukerne/
Er det salgsfremmende å skrive på pakningen at produktet er miljøvennlig? Prosjektet Blueshell tester hvordan produkter av restråstoff som skall og skjell enklest får innpass på markedet.
nyhet
26. september 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/09/levendelagring-av-torsk-ble-til-doktorgrad-om-luksusvarer/
Det begynte med torsk av strålende kvalitet i forskningsprosjektet Catch - og endte med doktorgrad om forbrukernes oppfatning av høykvalitets premium- og luksusprodukter.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/qualidiff/
Kan vi øke verdien på laks ved å fremheve laksens kvalitet på ulike måter? Dette spørsmålet er utgangspunktet for prosjektet.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/inobox/
Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/primefish/
Det overordnede målet med PrimeFish er å forbedre den økonomiske bærekraften til den europeiske fiskeri- og akvakultursektoren.
prosjekt
31. mai 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/05/stor-usikkerhet-i-det-storste-klippfiskmarkedet/
Norske eksportører av klippfisk har de siste årene opplevd et kraftig fall i sitt største marked, Brasil. Årsaken er den store nedturen i brasiliansk økonomi – kombinert med norske eksportørers manglende tilpasning til utviklingen. I forkant av krisen opplevde Norge å tape markedsandeler, til tross for økning i eksportert volum.
nyhet
5. mai 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/05/vi-velger-norsk-snokrabbe-fordi-den-er-billigst/
Dette uttalte en amerikansk importør på sjømatmessa i Boston i slutten av mars. Er det virkelig slik vi vil at norsk krabbe skal oppfattes?
nyhet
8. februar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/02/skaffer-kunnskap-om-frihandelsavtaler/
Nasjoner som Chile og Skottland har store konkurransefortrinn gjennom frihandelsavtaler med store laksemarkeder. Nå skal forskere undersøke avtalene for å se hvordan disse påvirker konkurransesituasjonen for norsk laks.
nyhet
28. september 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/09/laks-fra-nord-populaer-i-sor/
I Sør-Afrika har norsk laks en markedsandel på 90 prosent. Og sørafrikanerne fremhever laksens norske opprinnelse, viser en fersk markedsstudie fra Nofima.
nyhet
Viser 1–10 av 13