12. juni 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/06/fettsyrer-i-laksens-kost-endrer-forbrenningen-i-cellene/
Studie av fettforbrenning i lakseceller viser hva som skjer i cellene når tilgangen på mat stopper opp. Studiet viser at fettcellene i kroppen frigir fett på ulik måte utfra hvilket fett de har på lager.
nyhet
Cellebiologi, cellemodellsystem, ernæring, fett, fett og helse, marine fettsyrer, omega-3
https://nofima.no/prosjekt/helsefortrinn-ved-nordatlantiske-fiskeoljer/
Målet med dette prosjektet er å undersøke om inntaket av nordatlantisk fiskeolje rik på ketolinsyre medfører økt produksjon av EPA og DHA fra planteomega-3 fettsyrer i mus og laks og dermed gir en helsegevinst.
prosjekt
fiskeolje, ketolinsyre, marine fettsyrer
7. januar 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/01/vil-effektivisere-baerekraften-i-lakseoppdrett/
De marine fôrråstoffene erstattes i stadig større grad av plantebaserte råstoffer. Fins det en grense for hvor mye vegetarkost laksen tåler? Marta Bou Mira kan finne svarene.
nyhet
fiskeernæring, fiskefôr, fôrråstoff, marine fettsyrer, oljer