1. februar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/02/matolje-av-restene-etter-filetering-av-makrell/
En ny raffineringsprosess utviklet av forskningsinstituttet Nofima, gjør at produsenter av makrellfilet nå kan fremstille en høykvalitetsolje fra restråstoffet. Slik kan verdiskaping og bærekraft gå hånd i hånd.
nyhet
makrell, restråstoff
https://nofima.no/blogg/vi-setter-makrell-i-tomat-under-sterkt-press/
Vi har undersøkt om det populære pålegget kan bli enda bedre ved å utsette det for et ekstremt høyt trykk.
blogg
høytrykk, makrell, tunfisk
27. juni 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/06/smaksprosjekt-med-smell-for-makrell/
Forskere i Nofima slår sin brede kompetanse sammen på tvers av både fagområder og geografi for å løse en skikkelig forskningsnøtt: Å lage et smaksnøytralt proteinpulver av et i så måte svært vanskelig råstoff: Makrell.
nyhet
bioprosessering, makrell, restråstoff
19. desember 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/12/denne-fotoboksen-kan-hjelpe-fiskekjopere-a-ta-gode-valg/
Med gode bilder av fiskens mageinnhold kan fiskekjøpere som byr på fangster på auksjon unngå å kjøpe katta i sekken.
nyhet
fiskeauksjon, fiskekvalitet, fiskeri, kvalitet, makrell, pelagisk, sild, sjømatkvalitet
20. juni 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/06/litt-klokere-pa-makrell/
Makrellens kvalitet kommer an på mange faktorer, både hvordan den fileteres, håndteres og lagres, men også på hvilken årstid og med hvilket fangstredskap den er fisket.
nyhet
filet, filetering, fisk, fiskeindustri, kvalitet, makrell, sjømatkvalitet
29. august 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/08/viktig-med-riktig-farge-pa-makrell/
Fargen på fileten kan bety vinn eller forsvinn for norske produsenter når de skal entre det japanske markedet med egenproduserte makrellfileter.
nyhet
forbrukerinnsikt, kvalitet, makrell, pelagisk, sjømatkvalitet
13. mai 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/05/hvorfor-liker-japanerne-norsk-makrell/
Hva er kvalitet? Og hvordan blir den god? Eller dårlig? Det er vanskelige spørsmål Nofimas forskere har gitt seg i kast med når det gjelder sjømat.
nyhet
forbrukerforskning, makrell
https://nofima.no/forskning-pelagisk/
Nofima forsker på tema som gjelder hele verdikjeden for fisk, fra fangst, via produksjon til marked og økonomi. Her er en oversikt over resultater fra forskningen innen pelagisk sektor, i form av rapporter og publikasjoner.
side
lodde, makrell, pelagisk, sild
https://nofima.no/prosjekt/nordisk-makrell/
I prosjektet skal vi undersøke sesongvariasjoner hos makrell, gjennom omfattende studier av hvordan ulike enkeltfaktorer påvirker produktkvaliteten på ulike stadier i verdikjeden.
prosjekt
fangst, filetering, havbruk, kvalitet, lagring, makrell, sesong
https://nofima.no/prosjekt/promack/
Optimal kvalitet på makrellfileten - det er fokus for prosjektet.
prosjekt
filetering, holdbarhet, kvalitet, makrell, spalting, tekstur