4. november 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/11/riktig-lagringstemperatur-kan-minske-matsvinn/
Gulroten kan leve lengre i kjøleskapet hvis den er lagret optimalt. I forskningsprosjektet OPTIROT, har seniorforsker Hanne Larsen i Nofima, sett nærmere på hva som skal til for å minske svinnet på gulrøtter.
nyhet
emballering, gulrot, lagring
9. mars 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/03/kjolig-lagring-avgjorende-for-lang-holdbarhet-pa-klippfisk/
Dersom klippfisken lagres ved 4 °C er holdbarheten minst to år, forklarer forsker Grete Lorentzen i en ny video.
nyhet
holdbarhet, klippfisk, lagring
https://nofima.no/verdt-a-vite/hva-skjer-i-rakfisken/
Rakfiskens karakteristiske lukt og smak skyldes prosesser som foregår i fisken mens den ligger lagret. Er fisken trygg å spise? Og hva er det egentlig som skjer i rakfisken? Her får du svar fra forskerne Lars Axelsson og Guro Alette Bjerke.
verdt
fermentering, lagring, melkesyrebakterier
https://nofima.no/prosjekt/nordisk-makrell/
I prosjektet skal vi undersøke sesongvariasjoner hos makrell, gjennom omfattende studier av hvordan ulike enkeltfaktorer påvirker produktkvaliteten på ulike stadier i verdikjeden.
prosjekt
fangst, filetering, havbruk, kvalitet, lagring, makrell, sesong