https://nofima.no/prosjekt/hydroprot/
Hensikten med prosjektet er å utvikle proteinhydrolysat av restråstoff fra kylling. Produktene skal ha gode ernæringsmessige, sensoriske og/eller biologiske kvaliteter og bli viktige ingredienser for innovative og målrettede matprodukter.
prosjekt
kylling, kyllingskrog, restråstoff
10. februar 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/02/fra-lab-til-industriskala/
Nofima-forskere har gjennom flere år utviklet metoder for bedre utnyttelse av restråstoff. Nå skal forskningen ta det store steget ut i industrien.
nyhet
hydrolyse, kalkun, kylling, laks, restråstoff
2. august 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/08/norsk-teknologi-kan-lose-internasjonalt-fjorfeproblem/
Nofimaforskere har sammen med Nortura utviklet en metode for å identifisere kyllingbryst med muskelsyndromet Wooden Breast, også kalt WB.
nyhet
kylling, kyllingfilet, spektroskopi, Wooden Breast
16. januar 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/01/bedre-produkter-med-optimal-emballeringsteknologi/
Å emballere ferskvare som fisk og kjøtt er avansert vitenskap. Nofimas forskere jobber med metoder som bidrar til å forlenge holdbarhet på blant annet kylling.
nyhet
emballasje, emballering, holdbarhet, kylling, pakking, væsketap