18. april 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/04/fremtidens-sunnhetsbrod/
Nå har Nofima-forskere utviklet et brød som kan senke kolesterolet. Med kunnskap om hvordan superkostfiberet betaglukan fungerer, har de kommet frem til både en brødoppskrift og en bakeprosess som beholder beta-glukanene mest mulig intakte.
nyhet
beta-glukan, brød, kostfiber
https://nofima.no/prosjekt/kostfiber-og-glykemiske-karbohydrater/
Det primære målet i dette forskningsprogrammet er å øke kunnskapen om hvordan prosessering kan maksimere de fordelaktige helseeffektene av kostfiber og minimere de skadelige helseeffekter av glykemiske karbohydrater.
prosjekt
fiber, karbohydrater, korn, kostfiber, poteter, stivelse, sukker
https://nofima.no/forskningsanlegg/bakeri/
Vi har et velutstyrt fullskalabakeri med solide analysemuligheter.
side
baker, bakeri, betaglukan, brød, cerealer, glutenfritt, helsekomponenter, korn, kostfiber, møller