https://nofima.no/prosjekt/mycosafebread/
Hovedmålet i MycoSafeBread er å optimalisere brødprodukter som er skreddersydd for små barn, med et absolutt minimum av soppgiften DON, samtidig som vi oppfyller anbefalingene for fiber og næringssammensetning.
prosjekt
barn, brød, deoxynivalenol (DON), fiber, fullkorn, korn, kosthold, mykotoksin, prosessering, soppgift
6. november 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/11/det-norske-hvete-eventyret/
Forskning for å sikre at norsk hvete går til mat har pågått i mange tiår. Det har gitt god uttelling. I gode år kan drøyt 70 prosent av hveten brukes til baking.
nyhet
hvete, korn
29. oktober 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/10/plantebasert-og-proteinrikt/
Mange ønsker å spise mer plantebasert. Nofima-forskere jobber for at disse produktene skal basere seg på proteinrike norske råvarer.
nyhet
bønner, ekstrudering, erter, fraksjonering, korn, plantebasert
13. desember 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/12/urkorn-blir-til-smakskorn/
Hos Økologisk Spesialkorn utvikler de nye helkornprodukter fra gamle kornsorter, basert på resultatene fra prosjektet Smakskorn.
nyhet
emmer, korn, økologisk korn, spelt
27. april 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/04/cerealfagdagen-helt-pa-kornet/
Cerealfagdagen som ble arrangert på Nofima på onsdag tok bransjen på kornet, bokstavelig talt. Gode foredragsholdere og et godt program befester dagen som den viktigste norske bransjedagen.
nyhet
brød, cerealfagdagen, korn, surdeig
7. desember 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/12/sopp-kan-odelegge-bakekvaliteten/
Glutenproteiner er naturlig forekommende i hvete, og disse proteinene er avgjørende for melets bakeevne. I Norge er det lagt ned mye arbeid i å utvikle hvetesorter som gir mel med god bakekvalitet.
nyhet
bakekvalitet, fusarium, hvete, klima, korn, mykotoksiner
28. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/ekstrudering-av-korn-pavirker-tarmfloraen/
Nofimaforskere har undersøkt hvordan tarmfloraen påvirkes av om fullkornet er ubehandlet eller ekstrudert.
nyhet
bygg, ekstrudering, havre, helse, korn, tarmflora
13. april 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/04/30714/
Gunnar Bakke, lederen for Baker og konditorenes Landsforening, ønsket velkommen, med å fortelle de over 70 deltakerne som deltok på Cerealfagdagen hos Nofima på Ås, at Opplysningskontoret for brød og korn nå lanserer kampanje "Brød virker".
nyhet
brød, cereal, fiber, gluten, korn
https://nofima.no/prosjekt/kostfiber-og-glykemiske-karbohydrater/
Det primære målet i dette forskningsprogrammet er å øke kunnskapen om hvordan prosessering kan maksimere de fordelaktige helseeffektene av kostfiber og minimere de skadelige helseeffekter av glykemiske karbohydrater.
prosjekt
fiber, karbohydrater, korn, kostfiber, poteter, stivelse, sukker
17. august 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/08/kornets-sunne-naeringsstoffer/
Hos matforskningsinstituttet Nofima pågår flere forskningsprosjekter der målet er å utnytte de sunne komponentene i kornet på best mulig måte.
nyhet
betaglukan, bygg, fiber, havre, korn