29. september 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/09/god-holdbarhet-er-viktigste-matsvinntiltak/
Emballeringen av mat har flere funksjoner. Det viktigste den gjør er å beskytte og bevare maten, og å sørge for riktig merking. Nofimas emballasjeforskere har i mange år utviklet emballeringsløsninger som øker matens holdbarhet.
nyhet
emballasje, kjøttdeig, matsvinn, salami, spekepølser, torsk
https://nofima.no/prosjekt/grontikjott/
Den overordnede idéen for «GRØNTiKJØTT» er å utvikle bærekraftige og sunne hverdagsprodukter bestående av kvernet kjøtt med en høy andel (opp til 49 %) grønnsaker.
prosjekt
grønnsaker, kjøtt, kjøttdeig, mat og helse, plantestoffer, vegetar
11. november 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/11/sunnere-burger/
Du kan kose deg med hamburgeren, og vite at du samtidig får i deg sunne grønnsaker. Det går an.
nyhet
grønnsaker, kjøtt, kjøttdeig, mat og helse, plantestoffer
21. august 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/08/vi-spiser-risikomat-selv-om-vi-bedre/
I Norge og Europa har det de siste årene vært flere utbrudd av sykdommer som skyldes smitte via maten. Mange ”matskandaler” og saker om matforgiftning har fått store oppslag i mediene, men omtrent en tredjedel av all matsmitte skjer i hjemmet.
nyhet
kjøttdeig, matskandaler, mattrygghet