20. juni 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/06/mindre-matsvinn-med-rett-pakking-av-kjot/
Matsvinnet i Norge var i 2013 på heile 46 kg pr. innbyggjar eller vel 25 % av all mat som vart omsett. Omtrent 2/3 av svinnet skjer i heimane hjå forbrukar, medan ein mindre del kan tilbakeførast til butikk og industri.
nyhet
emballasje, emballering, kjøtt, pakking
18. mai 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/05/mor-biff-til-middag/
Hva er vel bedre enn en saftig, velsmakende og mør biff? Dessverre kan det være tilfeldig om biffen du kjøper er mør. Så hva skal egentlig til for å få biffen mør? Og kan vi få hver eneste biff til å smelte på tunga?
nyhet
kjøtt, lam, mørhet, mørning, storfekjøtt, svin
11. februar 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/02/suksess-med-lokalmat-pa-jevnaker/
På hver sin side av Randsfjorden ligger de to lokalmatprodusentene Hadeland Viltslakteri og Ask, på Ask Gård. Begge produserer kjøttvarer og lever godt i nærheten av hverandre.
nyhet
besøksordning, kjøtt, kompetansenettverket, lokalmat, spekemat, spekepølse
https://nofima.no/prosjekt/h2o-monitor/
Hovedmålet med prosjektet er å bygge kompetanse om de biokjemiske og molekylære mekanismene som styrer vannbindingsevnen, og å utvikle målemetodikk og statistiske modeller for overvåking av disse.
prosjekt
kjøtt, kjøttkvalitet, muskler, vannbindingsevne
https://nofima.no/prosjekt/listeria-i-kjott/
Målet er å redusere forekomsten av Listeria i kjøttprodukter. Både produksjonsmiljøet og sluttprodukter vil bli undersøkt. Søkelyset rettes spesielt mot de to produktgruppene: Spiseklare produkter som ikke varmebehandles av forbrukeren og såkalte utilsiktet spiseklare produkter
prosjekt
kjøtt, listeria, produksjonsmiljø
https://nofima.no/forskningsanlegg/kjotthall/
Nofimas kjøtthall står til disposisjon for våre kunder, og har utstyr for de fleste prosesser innen foredling av kjøtt.
side
kjøtt, kjøttproduksjon, kjøttvarer, pølser, spekemat
17. september 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/09/arets-kjottfagdag-falt-i-smak/
Kjøtt er i vinden. Samtidig som det stormer rundt kjøtt i et bærekraftperspektiv, kjøper kinesiske Suanghui International opp verdens største svineprodusent Smithfield, for å dekke kinesernes appetitt på svinekjøtt.
nyhet
ernæring, helse, innovasjon, kjøtt, pølser, pulled pork
https://nofima.no/prosjekt/forutsigbar-kvalitet-pa-kjott-og-hvete/
Hovedmålet med dette programmet er å oppnå en mer forutsigbar kvalitet av kjøtt og hvete. Dette skal nås gjennom å identifisere proteinmarkører for mørhet i storfekjøtt, forbedre muskelcellevekst, forbedre spisekvalitet av ulike muskler/kjøttstykninger og ved å forstå hvordan været påvirker bakekvalitet i hvete.
prosjekt
hvete, kjøtt, proteiner, råvarekvalitet
21. juni 2013
https://nofima.no/nyhet/2013/06/grill-med-stil/
Sommeren er her, grillen fyres opp, familien venter i spenning. Som regel dukker det opp pølser med svarte striper eller grillribbe med et litt for tjukt sotlag når grillmesteren er ferdig med jobben sin. Fortvil ikke, Nofima gir deg tipsene som kan heve grillopplevelsen.
nyhet
entrecôte, grill, kjøtt