16. oktober 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/10/derfor-bor-du-spise-fra-salatbaren/
Unngår du salatbaren i kantina? Det er det flere grunner til å slutte med. Forskning viser at de som spiser fra salatbaren får i seg et gjennomsnittlig dagsinntak med grønnsaker allerede til lunsj.
nyhet
grønnsaker, kantine
https://nofima.no/prosjekt/biofresh/
Målet var å produsere friske, sunne norske veksthusgrønnsaker av høy kvalitet året rundt uten fossil energi, kjemisk plantevern og utslipp av avfall.
prosjekt
grønnsaker, kantine, matinnovasjon, matsvinn, produktutvikling
14. desember 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/12/morkerode-cherrytomater-takk/
Hvilken rolle spiller tomatens farge når kantinegjester velger mat? Vi har testet responsen på cherrytomater i ulike farger, og hvordan ulike rødfarger ble oppfattet.
nyhet
grønnsaker, kantine, matinnovasjon, produktutvikling, tomat
23. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/mer-veksthusgronnsaker-i-kantina/
Slik gikk det da forskerne undersøkte hva som skulle til for å få kontorarbeidere og skoleungdommer til å spise sunne, norske råvarer.
nyhet
grønnsaker, innovasjon, kantine, matinnovasjon, matsvinn