24. juni 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/06/nykal-er-lekker-supermat/
Nå finner du nykål, også kalt sommerkål i butikkene. Som all annen kål er den en skikkelig næringspakke. Smaken er syrlig, litt søt og bitter og i tillegg er den både sprø og saftig.
nyhet
hodekål, kål, nykål
21. desember 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/12/den-sunne-sopla/
Når kål og tomat er høstet, gjenstår det fortsatt mye godt restråstoff. «Søpla» kan bli til nye, sunne produkter.
nyhet
bærekraft, bioøkonomi, kål, matsvinn, miljøvennlig, restråstoff
https://nofima.no/prosjekt/kalsmak/
Hovedmålene for dette forskningsprosjektet, der hele verdikjeden er med, er å gjøre kål mer attraktivt – og å finne svaret på om du må velge mellom god smak eller høyt innhold av helsefremmende plantestoffer.
prosjekt
kål, kålvekster, sensorikk, smak, smakskart
19. februar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/02/smaksbevissthet-skal-oke-kalsalget/
Forbruket av grønnsaker har gått opp de siste årene, men ikke for kålvekster. Nå settes det i gang et forskningsprosjekt der hele verdikjeden er med. Målet er å gjøre kål mer attraktivt – og å finne svaret på om du må velge mellom god smak eller høyt innhold av helsefremmende plantestoffer.
nyhet
bladkål, blomkål, helsekomponenter, hodekål, kål, mat og helse, sensorikk, smak
https://nofima.no/prosjekt/sunniva/
I dette prosjektet tar vi utgangspunkt i matvarekjeden for tomater og brassica (kål, blomkål og brokkoli). Målet er at forbrukerne skal få bedre tilgang til trygg, sunn og praktisk mat gjennom å utvikle nye teknikker for prosessering, og å øke utnyttelsen av råmateriale og biprodukter.
prosjekt
blomkål, brokkoli, kål, restråstoff, tomat