28. august 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/08/juicen-kan-bli-sunnere/
Mange av de sunne stoffene i bær sitter i skallet og frøene, men når bærene presses til juice siles de bort. Nå er det utviklet en effektiv metode for å nyttiggjøre seg disse sunne restene.
nyhet
antioksidanter, bær, blåbær, juice, polyfenoler, solbær
23. august 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/08/17945/
I tre år har forskerne ved Nofima utsatt matvarer for ekstremt høyt trykk, for å se om trykkbehandlingen gjør maten sunnere, tryggere og mer smakfull. Bær er blant testvinnerne.
nyhet
bær, holdbarhet, høytrykk, juice, matteknologi, prosessering
8. juni 2010
https://nofima.no/nyhet/2010/06/sunnere-juice/
Å produsere en sunnere eplejuice med mindre sukker har lenge stått høyt opp på ønskelista til Lerum Fabrikker. Nå er prototypen klar.
nyhet
juice, sunn mat