I dette prosjektet vil vi utvikle nyskapende teknologi for å produsere muskelproteiner til mat på en ny og miljøvennlig måte, ved hjelp av bioreaktorer i stedet for tradisjonelle husdyr.
GrowPro
https://nofima.no/prosjekt/growpro/
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/growpro/
Viser 1–10 av 19
https://nofima.no/prosjekt/growpro/
I dette prosjektet vil vi utvikle nyskapende teknologi for å produsere muskelproteiner til mat på en ny og miljøvennlig måte, ved hjelp av bioreaktorer i stedet for tradisjonelle husdyr.
prosjekt
https://nofima.no/aktivitet/cerealfagdagen-2018/
Bruk av norsk korn åpner atskillige muligheter. Flere av foredragsholderne vil fortelle om hvilke konkurransefordeler de opplever, men også om hvilke utfordringer de møter når det norske kornet står på menyen.
aktivitet
7. februar 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/02/we-make-sense-om-smaksforstaelse-og-matinnovasjon/
Sjekk frysedisken for grønnsaker neste gang du går i butikken. Kanskje vil den snart se helt annerledes ut.
nyhet
15. desember 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/12/firearinger-kjenner-sotsmak-bedre-enn-seksaringer/
I tre år har forskere studert barn og deres smak. Det har resultert i interessante resultat. Disse ble presentert på sluttseminaret hos Nofima.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/safeconsume/
Det overordnede målet med dette store EU-prosjektet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterier. For å nå dette målet trenger forskere, myndigheter, markedsaktører og forbrukere oppdatert kunnskap og nye verktøy.
prosjekt
15. mai 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/05/knekkebrod-en-norsk-eksportsuksess/
På to år har den norske eksporten av knekkebrød mer enn tredoblet seg, fra i underkant av 20 millioner i 2014 til ca. 65 millioner i 2016. Det kan forventes en ytterligere dobling i 2017.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/innofood/
Hovedmål med dette forskningsprogrammet er å bidra til økt og bærekraftig vekst i næringsmiddelindustrien gjennom økt innovasjonsevne i verdikjeden for mat.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/matlyst/
Prosjektet skal utvikle innovative produkter og løsninger for å gjøre det lettere for eldre å oppnå et riktig kosthold. For å få dette til trengs forbrukerinnsikt om målgruppen og en kartlegging av de ulike næringsstoffer i relevante produkter/prototyper.
prosjekt
19. januar 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/01/fra-innsikt-til-effekt/
Under pressekonferansen i forkant av Grüne Woche lanserer Nofima og seniorforsker Antje Gonera boken Fra INNSIKT til EFFEKT.
nyhet
23. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/mer-veksthusgronnsaker-i-kantina/
Slik gikk det da forskerne undersøkte hva som skulle til for å få kontorarbeidere og skoleungdommer til å spise sunne, norske råvarer.
nyhet
Viser 1–10 av 19