27. oktober 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/10/nye-ingredienser-ma-funke-i-for/
I jakten på nye bærekraftige fôringredienser til fisk, jobber forskere i Bergen med å finne ut av om ingrediensene fungerer i fôret.
nyhet
akvakultur, fôringrediens, fôrteknologi, ingredienser, Lavtrofisk, prosessering, råvarer
https://nofima.no/prosjekt/norskvegetar/
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal man utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
prosjekt
bærekraft, belgvekster, grønnsaker, ingredienser, innovasjon, norske plantebaserte råvarer, overskuddsråvarer, plantebasert, prosessering, sidestrømmer, vegetar, vegetarprodukter
https://nofima.no/prosjekt/tastykelp/
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt farlige stoffer.
prosjekt
alger, bioøkonomi, ingredienser, konservering, kvalitet, makroalger, tang, tare, tørking, varmebehandling
https://nofima.no/prosjekt/ressursutnyttelse-i-norsk-lakseoppdrett-i-2016/
Målet med dette prosjektet er å utarbeide en oppdatert evaluering av ressursutnyttelsen i norsk lakseproduksjon med data fra 2016.
prosjekt
fôr, fôrråstoff, ingredienser, laksefôr, råstoff, råvarer, ressursutnyttelse
26. juni 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/06/30-millioner-til-fiskeforsenter/
Forskningsrådet tildelte fredag 30 millioner kroner til Aquafeed Technology Centre hos Nofima i Bergen. Utbyttet vil bli kunnskap om hvordan råvarer i fremtidens fiskefôr kan utnyttes best mulig i fôrprosessering.
nyhet
bioprosesering, fiskeernæring, fiskefôr, fôr, fôrråstoff, fôrteknologi, ingredienser, produksjonsutstyr
8. april 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/04/forrevolusjonen-fortsetter/
Nylig kalte statsminister Erna Solberg laksen for Norges IKEA, fordi mennesker kjøper og spiser norsk laks verden over hver dag. På samme måte som IKEA trenger materialer for å bygge møbler, trenger laksen et fôr å vokse på. I dag spiser den et fôr som i hovedsak består av planteråvarer. Det har pågått en fôrrevolusjon de siste 15 årene. Den er langt fra over.
nyhet
bioprosessering, fiskefôr, ingredienser, prosessering, råvarer, restråstoff
27. november 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/11/har-passert-70-prosent-planter-i-lakseforet/
2013 var første år marine fôrråvarer utgjorde mindre enn 30 prosent av fôret til norsk oppdrettslaks.
nyhet
bærekraft, fiskefôr, ingredienser, råvarer, ressursbruk
https://nofima.no/forskningsanlegg/biobasert-ingrediensutvikling/
Vi har kompetanse og utstyr for å utvikle og formulere ingredienser basert på biologisk materiale, og tilpasse det for anvendelse innen næringsmidler, fôr og tekniske områder.
side
bioprosessering, ingredienser, marin bioteknologi, restråstoff
https://nofima.no/forskningsanlegg/forteknologisenteret-2/
I vårt anlegg kan vi tilby de beste løsningene for å utvikle og teste nye ingredienser og fôr. Vi har høy kunnskap om teknologi og råvarer, og solid forskningskompetanse.
side
coating, ekstrudering, fiskefôr, fôr, fôrkilder, fôrråstoff, forsøksfôr, fôrteknologi, ingredienser, laks, laksefôr, prosess, prosessering, råvarer, testfôr
https://nofima.no/forskningsomrade/ernaering-og-forteknologi/
Vi forsker på ingredienser og fôr for ulike oppdrettsarter.
forskning
fiskeernæring, fôr, fôrteknologi, ingredienser, råvarer