23. november 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/11/vil-revolusjonere-kvalitetskontrollen-av-hvitfisk/
Teknikken er klar til bruk og maskinene er bygget: Allerede før fisken er sløyd kan fiskeprodusentene vite om de har sikret seg torsk i verdensklasse. Kvalitetsmåling med lys på rund fisk kan nå gjøres i industriell hastighet.
nyhet
avbildende spektroskopi, fiskeindustri, hvitfisk, hyperspektral, kvalitetsmåling
2. oktober 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/10/revolusjonerende-ny-teknologi-blir-hyllevare/
Kvalitetsmåling med lys på rund fisk kan revolusjonere fiskeindustrien – både på land og om bord. Nå er den nye teknologien snart «hyllevare».
nyhet
fiskekvalitet, hyperspektral
22. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/ny-kunnskap-om-bedovelse-og-blogging-av-fisk/
Belastningen under fangst og håndtering om bord i fiskebåter påvirker blodmengden i fisken. God utblødning oppnås ved rask bedøving og bløgging etter at fisken er tatt om bord. Mye av blodet er ute av fisken innen tre minutter, viser ny forskning fra Nofima.
nyhet
bedøving, bløgging, filet, hyperspektral, torsk
12. juli 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/07/satser-malrettet-pa-a-bli-ledende/
Nofima satser over åtte millioner kroner året av interne midler for å utvikle og perfeksjonere seg på utvalgte forskningsfelt. Målene med satsingen er både ubeskjedne og ambisiøse: Innen spektroskopiteknologi og peptidteknologi skal matforskningsinstituttet være næringsnyttig, relevant, nyskapende – og i internasjonal forskningsfront.
nyhet
avbildende spektroskopi, bioprosesering, bioprospektering, Fluorescensspektroskopi, hyperspektral, IR (infrarød) spektroskopi, peptider, raman-spektroskopi, restråstoff
22. januar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/01/slik-kan-de-se-inn-i-fisken/
Med sitt hyperspektrale kamera kan forskerne på Nofima fortelle hva som befinner seg under torskeskinnet – uten å måtte røre en kniv.
nyhet
avbildende spektroskopi, hyperspektral