23. november 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/11/vil-revolusjonere-kvalitetskontrollen-av-hvitfisk/
Teknikken er klar til bruk og maskinene er bygget: Allerede før fisken er sløyd kan fiskeprodusentene vite om de har sikret seg torsk i verdensklasse. Kvalitetsmåling med lys på rund fisk kan nå gjøres i industriell hastighet.
nyhet
avbildende spektroskopi, fiskeindustri, hvitfisk, hyperspektral, kvalitetsmåling
https://nofima.no/prosjekt/kvass/
Formålet med prosjektet er å utvikle et kommersielt produkt som kan vurdere kvalitet på rund hvitfisk i sanntid i industriell hastighet.
prosjekt
automatisering, avbildende spektroskopi, fiskeindustri, fiskeri, hurtige målemetoder, hvitfisk, kvalitet, sjømatkvalitet, spektroskopi
21. april 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/04/hvor-fort-bor-fisk-behandles/
Om fisk prosesseres før eller etter dødsstivheten (rigor) kan bety mye for fiskeproduktets kvalitet. Hva som er best kommer an på hvilket produkt man skal lage.
nyhet
filet, filetering, fiskeindustri, fiskekvalitet, hvitfisk, klippfisk, kvalitet, saltfisk, sjømatindustri, sjømatkvalitet
5. desember 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/12/det-vil-lonne-seg-a-ta-vare-pa-proteiner/
Utkast fra hvitfiskproduksjon representerer et stort matsvinn. I fjor kastet hav- og kystflåten 210 000 tonn verdifullt torskeavskjær på havet. Det store spørsmålet er hvordan man skal få flåten interessert i å ta vare på dette råstoffet. Representanter fra hvitfiskindustrien sa rett ut på et møte om marine proteiner at det ikke er etterspørsel etter biproduktene, og dermed ikke noen økonomisk motivasjon til å ta vare på dem. Har de rett?
nyhet
biprodukter, fosfor, hvitfisk, proteiner, restråstoff
https://nofima.no/prosjekt/referansepriser-i-forstehandsmarkedet-for-hvitfisk/
Hovedmålet med prosjektet er å identifisere mulige indikatorer og utvikle en modell som er egnet til å lage referansepriser som speiler markedsutviklingen for hvitfisk.
prosjekt
hvitfisk, prisfastsetting