18. februar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/02/ny-superkomponent-kan-knekke-listeria-i-mat/
Med en ny «superkomponent» i kombinasjon med høytrykksbehandling, mener forskerne å nærme seg en resept som kan ta knekken på den fryktede listeriabakterien i mat.
nyhet
høytrykk, høytrykksprosessering - mat, listeria, mattrygghet
https://nofima.no/verdt-a-vite/konservering-av-mat/
Konservering handler om å bevare maten lengst mulig ved å utsette eller stoppe naturlige nedbrytningsprosesser. Hva skjer i maten når man konserverer den, og på hvilke måter kan man gjøre det? I denne artikkelen finner du svar.
verdt
emballering, fermentering, frysing, hermetikk, høytrykksprosessering - mat, kjølelagring, konservering, MAP, pasteurisering, prosessering, varmebehandling
12. april 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/04/nett-verktoy-skal-hjelpe-matprodusenter-a-lage-sunnere-og-tryggere-mat/
Tenk om vi kastet mindre mat, fikk flere matvarer uten allergener, og kunne bruke mindre energi på matproduksjon?
nyhet
allergener, høytrykksprosessering - mat, mattrygghet, mikrobølger, næringsstoffer, prosessering, prosessteknologi, sunn mat
https://nofima.no/prosjekt/inobox/
Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.
prosjekt
høytrykksprosessering - mat, markedsforskning, markedsstrategi, matinnovasjon, matproduksjon, mikrobølger, nyskapende teknologi, prosessering, prosessteknologi, varmebehandling
https://nofima.no/prosjekt/safefood/
Målet med prosjektet er å gjøre "ready-to-eat produkter" basert på kjøtt, fisk og grønnsaker tryggere og forlenge holdbarheten.
prosjekt
fisk, grønnsaker, høytrykksprosessering - mat, HPP, kjøtt, listeria
12. juni 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/06/forsiktig-med-maten-var/
Nye teknologier kan legge til rette for mer skånsom behandling av mat, viser en fersk doktorgrad.
nyhet
autoklav, høytrykk, høytrykksprosessering - mat, matteknologi, risteteknologi, shaka, varmebehandling