18. februar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/02/ny-superkomponent-kan-knekke-listeria-i-mat/
Med en ny «superkomponent» i kombinasjon med høytrykksbehandling, mener forskerne å nærme seg en resept som kan ta knekken på den fryktede listeriabakterien i mat.
nyhet
høytrykk, høytrykksprosessering - mat, listeria, mattrygghet
https://nofima.no/blogg/vi-setter-makrell-i-tomat-under-sterkt-press/
Vi har undersøkt om det populære pålegget kan bli enda bedre ved å utsette det for et ekstremt høyt trykk.
blogg
høytrykk, makrell, tunfisk
12. juni 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/06/forsiktig-med-maten-var/
Nye teknologier kan legge til rette for mer skånsom behandling av mat, viser en fersk doktorgrad.
nyhet
autoklav, høytrykk, høytrykksprosessering - mat, matteknologi, risteteknologi, shaka, varmebehandling
https://nofima.no/forskningsanlegg/maltidets-hus/
I Måltidets hus deler vi lokaler med bedrifter og fagmiljøer som alle jobber for å skape gode måltider.
side
autoklav, høytrykk, laboratorium, produksjonsutstyr, shaka
23. august 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/08/17945/
I tre år har forskerne ved Nofima utsatt matvarer for ekstremt høyt trykk, for å se om trykkbehandlingen gjør maten sunnere, tryggere og mer smakfull. Bær er blant testvinnerne.
nyhet
bær, holdbarhet, høytrykk, juice, matteknologi, prosessering