I dette prosjektet står kompetanseoverføring til fruktlagrene sentralt, for at de skal kunne utnytte og implementere resultatene for optimalisert lagerstyring og kontroll.
FruktKlima
https://nofima.no/prosjekt/fruktklima/
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/fruktklima/
Viser 1–10 av 23
https://nofima.no/prosjekt/fruktklima/
I dette prosjektet står kompetanseoverføring til fruktlagrene sentralt, for at de skal kunne utnytte og implementere resultatene for optimalisert lagerstyring og kontroll.
prosjekt
11. januar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/01/vil-lose-plastproblemet-med-nanoteknologi/
Nofima-forsker Jawad Sarfraz er tildelt betydelige midler til et forskningsprosjekt hvor han skal finne nye løsninger for å enklere resirkulere mer av plasten som brukes i matemballasje, samt å redusere matsvinnet.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/holdbarsjekken/
Målet med prosjektet er å utvikle et testsystem for valg av riktig emballasje til frukter, bær og grønnsaker.
prosjekt
https://nofima.no/verdt-a-vite/verdt-a-vite-om-salt-2/
Salt har flere funksjoner. Foruten å være en smak i seg selv, fremhever og forsterker saltet andre smaker. I tillegg påvirker salt både holdbarhet og konsistens.
verdt
24. mai 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/05/er-gammel-torrfisk-den-nye-vinen/
Tørrfisk er holdbar i mer enn to år, viser ny Nofima-forskning. Nå ser tørrfiskprodusenter markedspotensial i «ekstra moden» tørrfisk.
nyhet
https://nofima.no/verdt-a-vite/hermetikk-takk/
I en verden med mye matsvinn er hermetisering en genial metode som gir lang holdbarhet uten bruk av konserveringsmidler.
verdt
30. april 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/04/lys-skader-mat-og-bidrar-til-matsvinn/
Forbrukerne vil helst se så mye som mulig av matvarene. Derfor pakkes de gjerne i gjennomsiktig emballasje som slipper inn lys. Dette lyset kan skade maten.
nyhet
9. mars 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/03/kjolig-lagring-avgjorende-for-lang-holdbarhet-pa-klippfisk/
Dersom klippfisken lagres ved 4 °C er holdbarheten minst to år, forklarer forsker Grete Lorentzen i en ny video.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/fresk/
Med denne satsingen vil Nofima skaffe ny kunnskap om hvordan man bør fryse, lagre og tine fisk på en optimal måte.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/foodmicro-pack/
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.
prosjekt
Viser 1–10 av 23