https://nofima.no/prosjekt/foodprofuture/
Hovedmålet for dette prosjektet er å utvikle en kunnskapsplattform for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster. Slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
prosjekt
belgvekster, dyrking, ekstrudering, havre, helseeffekter, mekanisk fraksjonering, planter, protein
28. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/ekstrudering-av-korn-pavirker-tarmfloraen/
Nofimaforskere har undersøkt hvordan tarmfloraen påvirkes av om fullkornet er ubehandlet eller ekstrudert.
nyhet
bygg, ekstrudering, havre, helse, korn, tarmflora
26. oktober 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/10/forskergroten-ekstra-sunn-og-ekstra-mettende/
Nofimaforskere jobber mye med korn – med sunne kornsortene som egner seg godt for det norske klimaet. I NM i graut deltok Nofima med Forskergrøten, og i den brukes bare råvarer som Nofima har forsket på gjennom flere år, så grøten er ekstra mettende og ekstra sunn.
nyhet
bær, betaglukan, bygg, grønnkål, grønnsaker, grøt, havre, tindved
17. august 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/08/kornets-sunne-naeringsstoffer/
Hos matforskningsinstituttet Nofima pågår flere forskningsprosjekter der målet er å utnytte de sunne komponentene i kornet på best mulig måte.
nyhet
betaglukan, bygg, fiber, havre, korn