16. februar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/02/sjekkliste-for-fiskere/
Skal du levere fersk fisk av topp kvalitet, har du fire ting å passe på: Ta fisken skånsomt opp fra havet, bløgg den raskt, hold den kald, og unngå blodvann rundt den. Da får kundene kvalitetsfisken de ønsker å kjøpe.
nyhet
fangstskade, fersk fisk, fiskeri, håndtering, kvalitet, sjømatkvalitet
19. mai 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/05/mye-a-hente-pa-bedre-handtering/
Hvis all torskefangst var uten store skader, ville fiskeindustrien hvert år kunne få økte inntekter i hundremillionersklassen.
nyhet
fangstskade, fiskekvalitet, håndtering, lønnsomhet, næringsøkonomi, sjømatindustri
https://nofima.no/prosjekt/rastoffkvalitet-pa-torsk-og-hyse/
Prosjektet dokumenteter kvalitetsstatus for råstoff av torsk og hyse, ved levering fra fisker.
prosjekt
fangst, fiskeri, håndtering, kvalitet, råstoff, skade
https://nofima.no/forskningsomrade/sjomatindustri/
Vi vil at norsk sjømat skal holde best mulig kvalitet, så lenge som mulig. Derfor forsker vi på hvordan fisk og skalldyr bør tas vare på gjennom fangst, prosessering, lagring og distribusjon, og hvordan vi kan utnytte råstoffet best mulig.
forskning
fiskeindustri, foredling, håndtering, kvalitet, sjømat, sjømatindustri, spektroskopi