Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal man utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
NORSKVegetar
https://nofima.no/prosjekt/norskvegetar/
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/norskvegetar/
Viser 1–10 av 20
https://nofima.no/prosjekt/norskvegetar/
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal man utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
prosjekt
20. mai 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/05/suksess-med-ny-produktkategori/
Mange har ambisjoner om å redusere kjøttforbruket. Samtidig setter de stor pris på smaken av kjøtt og dermed er det ikke alltid de lever opp til egne ambisjoner.
nyhet
16. oktober 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/10/derfor-bor-du-spise-fra-salatbaren/
Unngår du salatbaren i kantina? Det er det flere grunner til å slutte med. Forskning viser at de som spiser fra salatbaren får i seg et gjennomsnittlig dagsinntak med grønnsaker allerede til lunsj.
nyhet
27. april 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/04/mindre-potetsvinn-og-bedre-mat-med-nye-teknologier/
Potet kan som kjent brukes til alt – men kan alt på poteten brukes? Potetskrell, stilker og annet avfall kan komme bedre til nytte ved hjelp av teknologier som både reduserer matsvinn, sparer miljøet og gir sunnere og mer smakfull mat.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/inprove/
Prosjektet har som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å bruke innovative og energi-effektive prosesseringsteknikker.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/biofresh/
Målet var å produsere friske, sunne norske veksthusgrønnsaker av høy kvalitet året rundt uten fossil energi, kjemisk plantevern og utslipp av avfall.
prosjekt
14. desember 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/12/morkerode-cherrytomater-takk/
Hvilken rolle spiller tomatens farge når kantinegjester velger mat? Vi har testet responsen på cherrytomater i ulike farger, og hvordan ulike rødfarger ble oppfattet.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/grontikjott/
Den overordnede idéen for «GRØNTiKJØTT» er å utvikle bærekraftige og sunne hverdagsprodukter bestående av kvernet kjøtt med en høy andel (opp til 49 %) grønnsaker.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/safefood/
Målet med prosjektet er å gjøre "ready-to-eat produkter" basert på kjøtt, fisk og grønnsaker tryggere og forlenge holdbarheten.
prosjekt
23. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/mer-veksthusgronnsaker-i-kantina/
Slik gikk det da forskerne undersøkte hva som skulle til for å få kontorarbeidere og skoleungdommer til å spise sunne, norske råvarer.
nyhet
Viser 1–10 av 20