I dette prosjektet står kompetanseoverføring til fruktlagrene sentralt, for at de skal kunne utnytte og implementere resultatene for optimalisert lagerstyring og kontroll.
FruktKlima
https://nofima.no/prosjekt/fruktklima/
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/fruktklima/
Viser 1–8 av 8
https://nofima.no/prosjekt/fruktklima/
I dette prosjektet står kompetanseoverføring til fruktlagrene sentralt, for at de skal kunne utnytte og implementere resultatene for optimalisert lagerstyring og kontroll.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/helserelaterte-plantestoffer-i-baer-frukt-og-gronnsaker/
Programmets forskning retter oppmerksomheten mot arter av bær, frukt og grønnsaker som det er mulig å dyrke i Norge og som har et potensiale for økt konsum og økt benyttelse i industrien.
prosjekt
4. desember 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/12/forsker-pa-et-av-verdens-beste-ol/
Verdens femte (!) beste nye øl brygges i Gvarv i Telemark. Men «ølbøndene» Ingeborg Lindheim og Eivin Eilertsen vil stadig utvikle seg og sine produkter. Nå er Nofima en del av den spennende prosessen med å finne nye veier i bryggerikunsten.
nyhet
3. august 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/08/doblet-holdbarhet-for-oppkuttet-frukt-og-gront/
«Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag» lyder kostrådet, men kun et fåtall av oss spiser såpass mye. Med skrelte og oppkuttede varianter kan det være lettere å nå målet.
nyhet
https://nofima.no/forskningsanlegg/vegetabilhall/
Vi har lang erfaring i å hjelpe våre små og store kunder med å få testet ut nye prosesser og produkter i liten skala, og å komme frem til skånsomme prosesser som bevarer mest mulig av de positive innholdsstoffene som finnes i frukt, bær og grønnsaker.
side
https://nofima.no/prosjekt/plantemetabolomikk/
Hovedmålet med dette strategiske prosjektet er å bygge opp og etablere metabolomikk som en generisk metodeplattform for å styrke forskningen innenfor områdene frukt, bær og grønnsaker, råvare- & produktkunnskap og mat & helse.
prosjekt
https://nofima.no/forskningsomrade/mat-og-helse/
Et sunt og bærekraftig kosthold forutsetter kunnskap om råvarer, prosessering og produkter. Kvaliteten på maten er avhengig av mange ulike innholdsstoffer og disse påvirker hverandre under prosess, lagring, tilberedning og fordøyelse.
forskning
Det stilles strenge krav for å få godkjent helsepåstander for mat. Dette EU-prosjektet utvikler verktøy og ressurser som legger til rette for at vitenskapelige resultater kan brukes til å støtte opp om helsepåstandssøknader.
prosjekt
Viser 1–8 av 8