16. januar 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/01/dette-eplet-er-for-stygt/
Ville du kjøpt et klemskadet eple? Ikke? Hva med å spise det hvis det ligger på fruktfatet hjemme? Hva med å kjøpe en klemskadet juicekartong? En kjekspakke med noen knuste kjeks? Eller en agurk bøyd i en halvsirkel? Eller melk og yoghurt som går ut på dato i dag?
nyhet
forbruker, forbrukeraksept, forbrukerpreferanser, matsvinn
https://nofima.no/prosjekt/attraktivt-fiskepalegg/
Nordmenn trenger å spise mer fisk, og folk vil ha flere slags fiskepålegg. Forskingsprosjektet har som mål å utvikle et nytt fiskepålegg basert på sunt avskjær av makrell og laks.
prosjekt
forbrukerinnsikt, forbrukerpreferanser, laks, makrell, pålegg, produktutvikling, restråstoff
30. mars 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/03/tomater-for-enhver-smak/
Tomatsalget eksploderte etter at forskerne fant ut hvor sterke meninger folk faktisk har om tomaten.
nyhet
forbruker, forbrukerpreferanser, tomat
https://nofima.no/prosjekt/smafeprosjektet/
Dette prosjektet har som ambisjon å utvikle nye produkter fra lam og sau. For å få dette til kreves kunnskap om smak, forbrukerpreferanser og faktorer som bidrar til stabil kjøttkvalitet.
prosjekt
forbrukerpreferanser, lam, råvareutnyttelse, sau, sensorikk, småfe