https://nofima.no/prosjekt/pigmentering-i-laks/
Dette prosjektet vil studere hvordan fôrsammensetning påvirker fysiologiske mekanismer som styrer pigmenteringen av laksemuskel og bidra til å utvikle et laksefôr som sikrer god og forutsigbar pigmentering.
prosjekt
antioksidanter, fôr, laks, pigmentering, stress
https://nofima.no/prosjekt/feedmod/
Fiskens vekst og helse påvirkes i stor grad av prosesser som skjer i mage-/tarmsystemet. Dette inkluderer appetittregulering, spalting og opptak av næringsstoffer, barrierevevets sammensetning og funksjonalitet, og tarmens sammensetning av mikrober.
prosjekt
barrierevev, fôr, Fôrkvalitet, Magefunksjoner, Mikrobiota, Proteiningredienser
https://nofima.no/prosjekt/ressursutnyttelse-i-norsk-lakseoppdrett-i-2016/
Målet med dette prosjektet er å utarbeide en oppdatert evaluering av ressursutnyttelsen i norsk lakseproduksjon med data fra 2016.
prosjekt
fôr, fôrråstoff, ingredienser, laksefôr, råstoff, råvarer, ressursutnyttelse
17. januar 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/01/nofima-inngar-lisensavtale-i-australia/
Nofima har nylig signert en avtale som gjør at selskapets unike kråkebollefôr kan lisensproduseres i Australia og New Zealand. Avtalen er signert med investeringsselskapet Kaston International AS som utvikler dette under navnet Urchinomics.
nyhet
fôr, kråkebolle
6. januar 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/01/riktig-for-halverte-dodeligheten/
Forskning under naturlig utbrudd av laksesykdommene PD og HSMB i oppdrettsanlegg, viser at dødeligheten kan halveres ved optimal bruk av fôr.
nyhet
akvakultur, fiskefôr, fiskehelse, fiskeoppdrett, fôr, havbruk, laks, oppdrettslaks
18. august 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/08/kostnadsdrivere-i-oppdrett/
Kostnadene i lakseoppdrett har økt markert de siste årene. Fra 2012 til 2014 økte produksjonskostnadene med 5 kr per kilo. Et kilo slaktet laks kostet i 2014 cirka 28,50 kroner å produsere.
nyhet
fôr, lakselus, leppefisk, rognkjeks
26. juni 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/06/30-millioner-til-fiskeforsenter/
Forskningsrådet tildelte fredag 30 millioner kroner til Aquafeed Technology Centre hos Nofima i Bergen. Utbyttet vil bli kunnskap om hvordan råvarer i fremtidens fiskefôr kan utnyttes best mulig i fôrprosessering.
nyhet
bioprosesering, fiskeernæring, fiskefôr, fôr, fôrråstoff, fôrteknologi, ingredienser, produksjonsutstyr
21. mai 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/05/superdiett-til-japanske-krakeboller/
En diett med unikt norsk kråkebollefôr feiter japanske kråkeboller og skaper ny optimisme. De første smakstestene er meget lovende.
nyhet
fôr, kråkebolle, skalldyr
https://nofima.no/forskningsanlegg/forteknologisenteret-2/
I vårt anlegg kan vi tilby de beste løsningene for å utvikle og teste nye ingredienser og fôr. Vi har høy kunnskap om teknologi og råvarer, og solid forskningskompetanse.
side
coating, ekstrudering, fiskefôr, fôr, fôrkilder, fôrråstoff, forsøksfôr, fôrteknologi, ingredienser, laks, laksefôr, prosess, prosessering, råvarer, testfôr
8. oktober 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/10/mari-moren-ny-forskningssjef/
Mari Moren startet som forskningssjef i matforskningsinstituttet Nofima 1. oktober. Hun vil ha kontorsted ved selskapets avdeling i Bergen, og vil styrke Nofimas posisjon i vestlandsregionen.
nyhet
akvakultur, fiskeernæring, fôr, havbruk